Čtvrtý večer ve StarDance vyhostil Adama Mišíka

Se slovy, že tréninky byly náročné, opouští Adam Mišík soutěž

Pavla Tomicová je druhý Dalajláma v ČR

Adama Mišíka porota od začátku vůbec nešetřila a dalo se tedy tušit, že soutěž opustí poměrně brzy, což se potvrdilo. Připomeňme si znovu slova nemilosrdné porotkyně Tatiany Drexler: „Je to taková nerovná soutěž, kde tancují mladší se zkušenějšími. A já jsem přísnější na mladé,  máma jim vypere,  navaří,  nemají jinou práci, tak ať trénují.“  Adam Mišík má sice hodně fanynek na sociální síti, ale jak vidíme, ani toto nezaručuje postup ve StarDance, protože ne každá fanynka pošle sms svému oblíbenci. (A nakonec se může stát i to, že ji pošle jinému tanečnímu páru, kdo ví?)

Zeptali jsme se…

Zklamání či  zadostiučinění?  Splnila se Vaše očekávání?  Jaké máte  pocity?

Adam Mišík:

„Myslím, že mým cílem  bylo se dostat do čtvrtého kola, takže jsem spokojený. Cíl jsem si splnil, ale  teď bezprostředně po soutěži je to spíše  takový šok, najednou  všechno končí a život se vrací  zpátky do jiných  kolejí. To je  asi to, co mi v tomto okamžiku nejvíce běží hlavou.“

Zvykl jste si už na každodenní tréninky? Budou Vám chybět,  nebo jste rád, že odcházíte?

„StarDance je  fakt náročná, intenzivní věc, stoprocentně,  o tom se nedá pochybovat. Byly momenty, kdy jsem si říkal, že už bych se možná na to nejraději ‚vykašlal‘. Teď si  vlastně  potřebuji trošku odpočinout.“

Budete se k tanci vracet?

„Určitě si to  s Káťou ještě  zopakuji, budeme tady mít jedno společné závěrečné  kolo“

 

Jaký byl  Adam student?

Kateřina Krakowková:

„Adam byl šikovný. ‚Makal, makal, makal‘. Jsem spokojená s tím, co na parketu ukázal.“

Děkujeme, hodně štěstí

Adam Mišík a Kateřina Krakowková

Adam Mišík a Kateřina Krakowková 

A jak proběhlo samotné taneční zápolení?

Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková

Jiří Dvořák byl porotou, tedy přesněji Radkem Balašem,  nazván ‚aristokratem‘, kterému by udělil řád. Václav Kuneš ocenil příběh, emoce i fantastický záklon. Ale Tatiana Drexler přesto chtěla ještě více narovnat záda. Přísný Zdeněk Chlopčík čekal více, nášlapy nebyly ideální, pohyb měl být plynulejší a také  je důležité lepší držení těla.

Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková

Adam Mišík a Katka Krakowková, paso doble

Katka byla sice  s výkonem Adama spokojená, ale na postup to nestačilo. A porota samozřejmě spokojená nebyla. Zdeněk Chlopčík kritizoval  pánev, ta by měla jít dopředu, chybělo napětí v těle, paso doble je přece o očním kontaktu a oni dva  se na sebe prakticky ani nepodívali, navíc to nešlo ze srdce. Naštěstí Václav Kuneš ohodnotil kladně kontakt s podlahou, protože ten je velmi důležitý.

porotce Václav Kuneš

Veronika Arichteva a Michal Necpál

Veronika během tréninku pronesla posmutněle, že  tanec pro ni  znamená: „Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě. Slowfox má nejasná pravidla! Před čtyřmi měsíci jsem neuměla ani střídat nohy při tanci!“

Radkovi  Balašovi se velice líbily Veroničiny šaty, nazval tento kostým „atentát na muže“ a choreografie byla fantastická, i když provedení mělo svá zaváhání. Tatianě  Drexler se vůbec nelíbila práce chodidel, Veronika zvedala nožky  a nebyla tam dobrá práce s parketem.

Veronika Arichteva  a Michal Necpál

Veronika Arichteva  a Michal Necpál

Veronika Arichteva  a Michal Necpál

Richard Genzer a Jana Zelenková

Zdeněk Chlopčík s nadšením: „Pata, špička – tam byla!“ Richard trošičku podle Zdeňkových slov uhnul z rytmu, ale slowfox se mu  líbil. I Radek Balaš se vyjádřil pochvalně – „Fénix povstal z tanečního popela! První večery jste se přiřítil jako buldozer a udělal tu jen rýhy do parketu, ale teď…“

Richard Genzer a Jana Zelenková

režisér Radek Balaš

Sdílení pozitivního utrpení s ostatními – to je David Svoboda a Veronika Lálová

Veronika si prokousla jazyk, takže nemohla moc mluvit a Marek Eben poznamenal, že by se hodilo, kdyby si prokousl jazyk také Zdeněk Chlopčík během hodnocení. Václavu Kunešovi se nelíbilo pokládání partnerky, prý David svou sílu ne vždy umí dobře využít. Ale choreografie obsahovala krásný příběh. Tatiana Drexler byla nadšená z krásně posazené pánve, tanec byl velmi dobrý technicky, jen ještě zvýšit rotaci a už to bude úžasné.

Veronika Lálová a David Svoboda

Pavla Tomicová  a  Marek Dědík

Pavla měla virózu, takže podmínky byly tentokrát ztížené. Radek Balaš: „Pavlo,  stáváte se fenoménem,  Vaše rafinovaná zbraň jsou herecké podtexty. Ne  všechno je v tanci správně, místy to není ani tanec, ale kudy projdete, zůstává za Vámi široká stopa. Naposledy jsem toto zažil, když byl v Čechách Dalajlama..“

Marek Eben posílal Pavlu za Terezou Kostkovu slovy: „Vaše svatosti, do Tibetu!“

Pavla Tomicová a Marek Dědík

Tereza Kostková a Marek Eben

Tereza Kostková

Dalibor Gondík a Alice Stodůlková

I Dalibor měl perný týden, z tréninku šel rovnou do motolské nemocnice. U paso doble si postěžoval, že nejtěžší je zkrotit Alici, tu prý totiž zkrotit nelze.

Jenže úraz se projevil i při jejich vystoupení. Tatiana neměla žádné slitování: „Neviděla jsem celý život horší výraz ve tváři, strašně  jsem se bála!“

Racionální Zdeněk Chlopčík obdivoval,  kolik pohybu zvládl Dalibor, tanec byl strašně rychlý, ale  nemělo to nic společného s paso doble. Takový  výraz v obličeji je jen na konci, kdy chce toreador ukončit utrpení zvířete, ale podle Zdeňka se ti dva  trápili od začátku!

Dalibor Gondík a Alice Stodůlková

Michal Mládek a Daniela Písařovicová zatančili s balonkem

Zdeněk Chlopčík byl pozitivní:  „Nádherná skladba, skvěle zazpívaná!“ A tím chvála končila. Rekvizita je prý  strašně obtížná, něco takového  si umí představit u špičkového páru, který udrží balonek  mezi sebou. Ale pár měl celou  dobu věnovat pozornost nášlapům atd. Zbytek poroty byl už trošku smířlivější.

Daniela Písařovicová a Michal Mládek

Poté se tančila polka, v každém týmu byl, řekněme,  jeden z favoritů soutěže  – Pavla Tomicová a Richard Genzer. Dokonce i Tatiana Drexler si skočila polku se Zdeňkem Chlopčíkem.

porotce  Zdeněk Chlopčík líbá Tatianu Drexler

Zdeněk Chlopčík

Jan Onder

A protože  skupina v čele s Pavlou Tomicovou měla srdce a nadšení pro polku, zatímco druhá skupina v čele s Richardem Genzerem měla jen skvělou techniku, vyhrál tým  Pavly Tomicové.

Soutěžící v krojích se loučí s Adamem Mišíkem a Kateřinou Krakowkovou

Alice Stodůlková rozdává autogramy svým fanouškům

Hvězdní hosté

Kateřina Cajthamlová, host StarDance

Jolana Voldánová s dcerou, hosté StarDance

Daniela Šinkorová a Michal Padevět (vpravo) (již vyřazení soutěžící 2018)

Foto, text: Eva Smolíková

 

Taneční magazín

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..