Prestižní moskevský baletní soubor míří do Česka

Russian Classical Ballet vystoupí poprvé v Česku s novým zpracováním Čajkovského Labutího jezera

Prestižní moskevský baletní soubor míří do Česka s novým zpracováním Labutího jezera

Russian Classical Ballet se v rámci svého mezinárodního turné zastaví vůbec poprvé v Česku, aby zdejšímu publiku představil nové zpracování Čajkovského Labutího jezera. Soubor vystoupí v sobotu 10. listopadu v Ostravě v Multifunkční aule Gong, o den později v Praze ve Foru Karlín.

Labutí jezero je považováno za divácky nejatraktivnější dílo v repertoáru klasického tance a soubor Russian Classical Ballet přináší tuto unikátní produkci s neuvěřitelně realistickou scénografií vytvořenou v proslulém Petrohradském ateliéru, kde vznikají scénáře například pro Velké divadlo v Moskvě, Mariinské divadlo v Petrohradu, Pařížskou operu nebo divadlo La Scala v Miláně. „Diváci uvidí jedny z nejpropracovanějších dekorací, které používají pouze přední světová divadla. S sebou přivezeme okolo 12 tun techniky a vybavení, to jest ozvučení, osvětlení, dekorací, kostýmů a rekvizit. Co do počtu tanečníků na pódiu a členů technického týmu jsme vůbec největším soukromým divadlem, které je na turné v Česku,“ řekl promotér souboru Pedro Martins.

Russian Classical Ballet vede uznávaná tanečnice Evgeniya Bespalova, jejíž kariéra je spjatá s významnými ruskými divadly, mimo jiné s moskevským divadlem Stanislavského, s baletním souborem Moscow City Ballet či s moskevským Velkým divadlem. Se získanými zkušenostmi a prestiží se Bespalova rozhodla v roce 2005 založit vlastní společnost Russian Classical Ballet s cílem oživit tradici klasické moskevské a petrohradské taneční školy, která nepochybně patří mezi nejlepší na světě. „Naši tanečníci absolvovali nejvýznamnější choreografické školy v Moskvě, Petrohradu, Novosibirsku a Permu. Součástí souboru jsou také tanečníci z předních světových divadel, což naší společnosti dodává punc prestiže a kvality a také uznání publika,“ říká Pedro Martins.

Aktuální turné k Labutímu jezeru čítá 78 zastávek v evropských městech. Kromě Ostravy a Prahy se představení uskuteční například v Berlíně, Hamburgu, Lisabonu, Ženevě či Curychu. Za rok soubor odehraje na 170 představení, které vidí ročně okolo 155 tisíc lidí po celém světě. V posledních devíti letech moskevský ansámbl vidělo na 1,4 milionů diváků.

Vstupenky na představení Labutího jezera jsou v prodeji u společnosti Ticketportal. Ceny se pohybují v rozmezí 790 až 1490 korun.

Více informací o představení:

OSTRAVA: https://www.facebook.com/events/1774679475903017/

PRAHA: https://www.facebook.com/events/1798859546827649/

Michaela Vávrová, Jiří Sedlák

pro TANEČNÍ MAGAZÍN

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..