Chcete současně s tancem zkusit také golf?

Carlsbad International School se stará o mladé, talentované sportovce na světové úrovni a ve spolupráci se špičkovými trenéry

Vzdělání s prvotřídním tréninkem golfu

„Ve zdravém těle, zdravý duch.“ I tak by se dal velmi zjednodušeně popsat přístup Carlsbad International School, která se snaží propojit vzdělání svých studentů v IB Diploma program se zdokonalováním v několika druzích sportů. Mezi nimi zaujímá z místního i historického hlediska významnou roli golf.

Carlsbad International School (CIS) se stará o své m ladé, talentované sportovce na světové úrovni a ve spolupráci se špičkovými trenéry vedle mnoha jiných pohybových aktivit má i tři prémiové sportovní programy –Tenis, Triatlon a Golf.

Ředitel CIS Davi Sanchez Netto k nabídce specializovaných sportovních programů dodává: „Máme velkou radost z toho, jak mladé lidi možnost získat u nás na škole profesionální sportovní vedení nadchla. Pro všechny, kteří se zapojí, znamená odborně sestavený a vedený tréninkový program nejen výrazné zlepšení jejich fyzické kondice, ale také velké plus při snaze o získání sportovního stipendia v USA.“

Z historického hlediska je v Karlových Varech nejzabydlenějším sportem golf. Právě v nejznám jším českém lázeňském městě bylo na počátku 20. stol. otevřeno první golfové hřiště na našem území (tehdy to bylo Rakousko-Uhersko). V současnosti využívají golfisté v Karlovarském kraji 10 golfových hřišť, z nichž 7 je s 18 jamkami. Díky takovému zázemí mohou studenti CIS skvěle trénovat po celý rok.

Golfový tréninkový plán, který škola nabízí, je přizpůsoben mladým lidem ve věku 14 až 18 let. Mohou se spolehnout na špičkové sportovní vedení, které bylo svěřeno trenérovi 1. třídy z Five Star Golf Academy Mgr. Petru Němcovi (PGA Master professional).

Ke zdokonalování golfových dovedností mladých sportovců využívá škola nejčastěji venkovní golfové hřiště Cihelny, pro zimní přípravu pak indoor golfové hřiště Olšová Vrata, mimo jiné jedno z nejstarších v České republice. Celkovou fyzickou kondici si mladí golfisté zvyšují speciálními fitness lekcemi v nově zrekonstruovaném fitness centru Truflex. Student i-golfisté si také ověřují svoji hráčskou zdatnost účastí na pravidelných víkendových soutěžích v období září–říjen a březen–červen. Během prázdnin dostávají strukturovaný tréninkový plán letní přípravy.

Zájemci, kteří se chtějí do golfového výukového programu CIS zapojit, by měli splnit následující požadavky: Handicap 24 a níže, doložit výsledky minulých turnajů, poskytnout videonahrávku své hry a také předložit referenční dopis od trenéra.

Aktivně sportující studenti se v CIS mohou díky nadstandardnímu vybavení a službám školy spolehnout na skvěle připravené zázemí. Samozřejmostí je prvotřídní ubytování, vyvážená strava, sportovní výživa a nezanedbatelná je také nonstop dostupná lékařská péče.

Více na www.carlsbadschool.cz

Michaela Lejsková

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..