Program NoD v únoru

Alena Kupčíková, multimediální umělkyně, je známa svými kontroverzními díly tvořenými z chloupků z ohanbí a chystanou novou českou „chlupatou“ epopejí.

1.2. od 20:00
Křest CD Yellow Sisters 2013 Remixed

Přijďte s námi oslavit zrození našeho CD remixů.
Několik let jsme sbíraly materiál od různých DJů a producentů a v prosinci 2013 jsme vydaly dvojCD. Na večírku pro vás zazpíváme spolu s hostem Petrem Wajsarem a potom dále poplujeme na vlnách s DJem Admirálem Kolíbalem, který roztočí svoje desky a bude hrát i zremixované Yellow Sisters.
180 Kč

3.2. od 20:00
The Body Present 

Fyzické divadlo na hranici fashion show. Inscenace zkoumá extrémy a kontrasty lidské fyzikality a sebeprezentace. Tady už není místo na sny a představy, zde se prezentuje holá přítomnost. Zde není touha, zde je výkon. Smutná syrová realita. Ve své tragičnosti jsme komičtí. Jsme ikony. Vogue!
Autoři a performeři: Jindřiška Křivánková, Jana Kozubková
Režie a dramaturgie: Lucie Ferenzová
180 Kč / 120 Kč

4.2. od 19:30
Krása dneška – Cyklus moderní a soudobé hudby

NoD hostí unikátní cyklus koncertů PKF – Prague Philharmonia! Tentokrát na téma Polská avantgarda Host: Václav Martinec (divadelní režisér). Více na www.pkf.cz
Vstup 250 Kč / 150 Kč senioři / studenti vstup zdarma

5.2. od 19:00
Umění a stín VERNISÁŽ
 do 17.3. 2013

Výstava představí práce studentů tří uměleckých škol – Akademie výtvarných umění ve Vídni, Akademie výtvarných umění v Praze a Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze. Pod kurátorským vedením Edith Jeřábkové a Dominika Langa předznamená budoucí spolupráci studentů na celoročním projektu vznikajícím na pozadí eseje Umění a jeho stín Maria Pernioly. Výstava probíhá současně i v sídle Českého centra v Praze.

5.2. od 19:00
NoD Mini | Eliška Perglerová: Podklady stereotypu VERNISÁŽ
 do 2.3. 2014

Kolik energie a úsilí jsme schopni věnovat dosažení pocitu „mít se dobře“ a co se v dnešní době za tímto termínem skrývá? Jsme ochotni vzdát se nižšího ve prospěch vyššího, nejen v materiální, ale možná právě v materiální rovině? Autorka ve svém projektu pracuje s momentem: „vyzdvižení fragmentů původně funkčních předmětů na vysoké, ale vratké nohy, jako snaha zřídit si pohodlný život za cenu ztráty jeho smyslu.“ Kurátorka: Veronika Zajačiková

9.2. od 20:00
Studio Damúza: Kabaret Shakespeare

Stárnoucí básník Shakespeare, mladý šlechtic a jejich záhadná femme fatale Černá dáma. Shakespearovy sonety v novém, dekadentním světle. Nekonečná show s živou hudbou Emila Viklického. Poetický, zábavný i lascivní kabaret. Nekonvenční módní přehlídka. To vše najdete v nové inscenaci Jana Nebeského. Hrají: David Prachař, Karel Dobrý, Miloslav König a Lucie Trmíková
250 Kč / 150 Kč

10.2. od 20:00
S hlavou bez paty

Zkoumat a ovládat vlastní myšlenky. Je to vůbec možné? A jiné lidské bytosti?  V prostoru za příběhem, který se teprve rodí? V bezčasí. Ve hře. Dobrat se podstaty, kterou nelze pojmenovat, protože stále uniká. Chtít pojmenovat nepojmenovatelné znamená upozornit na vlastní hranice.
Námět: Kolektiv. Dramaturgie: Eva Prchalová. Hrají: Jaroslava Pokorná, Petra Nesvačilová, Halka Třešňáková
200 Kč / 120 Kč

11.2. od 20:00
Večer s Psychologie.cz | Aleš Kalina: Disciplína ve vztazích

Hledáte si stále dokola ty samé a nevhodné partnery? Nedokážete pochopit, proč jste partnerovu skutečnou povahu nerozpoznali hned na začátku? Trápíte se v nefunkčním vztahu a nevíte, jak dál?
100 Kč

12.2. od 20:00
Bachor – kniha – čepec – slez

Hájek – Hörderlin – Kabeš – Hutar. Tvůrčí skupina uvádí svůj první multimediální večer poesie. Staré i současné verše vystupují v multimediální konotaci, kde audiovizuální doprovod vykresluje celkový umělecký zážitek. Po programu následuje afterparty s DJem, projekcemi a živou malbou. Večerem provází herečka Johanka Schmidtmajerová.
80 Kč

13.2. od 18:00
Video Lectures | Alena Kupčíková: Od kontroverze k multimedialitě

Alena Kupčíková multimediální umělkyně je známa nejen svými kontroverzními díly tvořenými z chloupků z ohanbí a chystanou novou českou „chlupatou“ epopejí. V její tvorbě lze sledovat propojení nových médií s vědou, například v podobě multimediálního slabikáře nebo testu pro dyslektiky. Autorka je zároveň členkou mezinárodni skupiny FemLink, internetové databáze ženských videí.

15.2. od 21:00
Urban Beats 

Nový pravidelný mejdan se bude věnovat urban music, tzn. hudba ulice od Kingstonu přes New York a Barcelonu až třeba po senegalský Dakar. Rozšiřte si obzory, rezidenty těchto večerů jsou ostřílení DJs Admirál Kolíbal, Ed Bass a jejich hosté.
Vstup zdarma

18.2. od 19:00
NoD Mini | Lilian Ptacek VERNISÁŽ
 do 2.3.

Vernisáž projektu Lilian Ptacek (GB), zahraniční stážistky Vysoké školy uměleckoprůmyslové v Praze, pro galerii NoD Mini. Akce bude zároveň ohlédnutím za předchozí fungování galerie NoD Mini za rok 2012/2013. Kurátorka: Veronika Zajačiková

19.2. od 20:00
Adam Halaš, Petr Krusha, Apolena Vanišová: NĚMÍ PREMIÉRA!

Každý den potkávám stejné stíny, marně rozháním tmu.
Světlo. Performer / tanečník vystupuje z obrazu, aby ve svém sólovém pohybovém vystoupení prožil jeden obyčejný Albertův den. Skutečný je pro něj jenom svět v zrcadle vodní hladiny, vše ostatní považuje za odraz. Tma.
V nastalém tichu toužím křičet, za hluku zírám.
Námět a režie: Adam Halaš
Dramaturgie: Apolena Vanišová
Účinkuje: Petr Krusha
180 Kč / 120 Kč

19.2. od 21:30
Trumpet“n“bass: DJ Blofeld feat. Chris Vern

Liquid drum“n“bassový hudební večer s doprovodem trumpetou naživo.
Vstup zdarma

22.2. od 18:00
Malá inventura | Nikola Križková, Amador Artiga: Artemis v zrcadle

S křehkostí panny a pomstychtivostí královny lovu pohlíží Artemis do zrcadla, abychom mohli spatřit obě její stránky, zahlédnout ji vcelku. Artemis v zrcadle je prvním sólovým představením tanečnice a choreografky Nikoly Križkové (ČR), které vzniklo ve spolupráci s divadelním hercem a režisérem Amadorem Artigou (ESP) v rámci nově vzniklé divadelní společnosti Imaginární periferie.
250 Kč / 150 Kč pro studenty

23.2. od 18:00
Malá inventura | Spitfire Company & Sivan Eldar: Antiwords

Ovlivněno dílem Václava Havla, především jeho hrou Audience a jejím legendárním zpracováním režiséra Menzla, který do role sládka obsadil Landovského, jenž během hraní vypil přibližně devět osmistupňových piv. Podaří se Miřence Čechové a Jindřišce Křivánkové překonat tento výkon? Podaří se jim dosáhnout hraničního stavu, který odkazuje na havlovský motiv odcizení a hrabalovskou poetiku samoty?
Režie: Petr Boháč
Hrají: Jindřiška Křivánková, Miřenka Čechová
250 Kč / 150 Kč

25.2. od 17:00
Komentovaná prohlídka výstavy Umění a stín

Vstup zdarma

25.2. od 20:00
Malá inventura | Lenka Bartůňková: Requiem

Tanečně-divadelní představení, které navazuje na předešlé choreografie Homunculus a Dopis. Osobní příběh rodiny, jejíž člen byl během druhé světové války odsouzen k smrti za protifašistický odboj. Představení o křehkosti těla a síle ducha. O životě, co pomine.
Choreografie a režie: Lenka Bartůňková
250 Kč / 150 Kč pro studenty

26.2. od 16:00
Malá inventura | Divadlo Continuo: Den osmý

Inspirací pro novou inscenaci Divadla Continuo Den osmý se staly nejstarší písemné zmínky lidské historie – fragmenty mýtů oblasti starověkého Blízkého východu odkazující nejen k počátkům lidské civilizace, ale i k věčnému základu, který tvoří podstatu lidského rodu. Vznikl tak příběh o dvojznačnosti lidského bytí. O touze člověka po nesmrtelnosti a překonání pozemského údělu na jedné straně, na straně druhé o jeho trvalé inklinaci k nízkosti, přízemnosti, závisti, strachu a zlobě.
80 Kč

27.2. od 20:00
Divadlo Continuo: Den osmý PRAŽSKÁ PREMIÉRA!

Inspirací pro novou inscenaci Divadla Continuo Den osmý se staly nejstarší písemné zmínky lidské historie – fragmenty mýtů oblasti starověkého Blízkého východu odkazující nejen k počátkům lidské civilizace, ale i k věčnému základu, který tvoří podstatu lidského rodu. Vznikl tak příběh o dvojznačnosti lidského bytí. O touze člověka po nesmrtelnosti a překonání pozemského údělu na jedné straně, na straně druhé o jeho trvalé inklinaci k nízkosti, přízemnosti, závisti, strachu a zlobě.
200 Kč / 150 Kč

1.3. od 21:00
Urban Beats

Vstupenky na jednotlivá představení jsou již v předprodeji ke koupi prostřednictvím webu Ticketportal nebo služby SMS Ticket. Lze využít i předprodej v NoD každý všední den od 16 do 20 hodin v NoD.

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..