BATTLE O NEJLEPŠÍ ČESKO-SLOVENSKOU STREET DANCE CREW

Příznivci street dance mohli i tentokrát vidět na 400 top tanečníků a vychutnat si tento jedinečný svátek tance!

 

 

 

Akce, kterou snad ani netřeba představovat, probíhá totiž už po deváté! První soutěž tohoto typu se poprvé objevila v České republice v roce 2005.

Příznivci street dance mohli i tentokrát vidět na 400 top tanečníků a vychutnat si tento jedinečný svátek tance. Celkem 17 skupin bojovalo o titul od 13.00 do 17.30 hod. Skupiny předvedly tzv. demo, (prezentace skupiny) tj. skupinové show, připomínající pouliční vystoupení, okořeněné free stylem.  Zde bylo patrné zlepšení téměř u všech soutěžících skupin, bylo jasné, že se skupiny více soustředily na detail.

8 vybraných skupin šlo do společných „battlů“, kterými se probojovaly do  finále.  Akce ubíhala svižně,  vše bylo vzorně zorganizované, žádné prodlevy. Cenu za nejlepší show získala skupina „Left J-AWA.“

Left J-AWA byla  vytvořena 3 skupinami z České republiky,  a to „Left Love“, „JAD“ a „Project AWA“.

Vítězové dostali jako svou hlavní cenu putovní pohár, na který bude vyryto jméno jejich skupiny.  Dále každý člen vítězné  skupiny dostal Jam Card na SDK 2014 v Jedovnicích.

A co říká porota?

Wahe Akopjan (člen poroty):

„Já sám za sebe jsem byl spokojený. Celá  akce se přesunula  z většího  sálu  do menšího, komornějšího, podle mého názoru tento krok výrazně „nakopl“  atmosféru, diváci byli blízko tanečníků, takže vše měli „z první ruky“, totéž  jsme cítili i my v porotě.“

IMG_0162

Jan Pelikán / Art Through Hip Hop

Taneční magazín

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..