Program NoD v prosinci

Přijďte i vy!

2.12. od 20:00
S hlavou bez paty PREMIÉRA!


…u pokusu nikdy nevíš předem výsledek. Bádáš a bádáš…
Soupeříme sami se sebou, bojuji proti tobě, soupeříme spolu. Našimi zbraněmi je naše ženská krása, naše vědomosti a jejich uplatnění, možnost vetřít se tam, kam potřebujeme, a nakonec vždy působivě zamrkat řasami: ,,Opravdu se  zvedla hladina o tolik, kolik mám objemu?“
Dramaturgie: Eva Prchalová
Hrají: Jaroslava Pokorná, Petra Nesvačilová, Halka Třešňáková
200 Kč / 120 Kč

3.12. od 18:00
Video NoD | Greener on the Other Side 

Projekce videí. Rezident pražského uměleckého centra Karlin Studios Clemens Wilhelm představí díla dvanácti mezinárodních umělců. Umělci: Nike Arnold / Francisco Montoya Cázarez / Constantin Hartenstein / Bjørn Melhus / Jonathan Monaghan / Oval Office / Reynold Reynolds / Julia Charlotte Richter / Marko Schiefelbein / David Sherry / Clemens Wilhelm / Elizabeth Wurst.

3.12. od 20:00
Šest miliard Sluncí 

Autorský divadelní projekt Rysové, Novotného a kol. inspirovaný Alzheimerovou chorobou. Budete se smát a pak plakat, plakat a smát se, smát se a plakat až do stavu, kdy nebudete vědět, máte-li se smát či plakat. Projekt vznikl za podpory Fondu Visegrad.
Režie: Eva Rysová. Hrají: Marie Jansová, Paulína Labudová, Jiří Kniha, Václav Marhold, Ondřej Novotný, Olga Schmidtová / Eva Vojtová

250 Kč / 150 Kč

4.12. od 19:00
Filip Černý: [Spíč] VERNISÁŽ

Filip Černý připravil pro výstavu v Galerii NoD sérii obrazů s námětem přednášek, proslovů a diskuzí. Obrazovou část výstavy bude doprovázet zvuková instalace, která bude proslovy s nadsázkou připomínat nesrozumitelným smícháním a překrýváním několika řečí. Kurátor: Jiří Machalický. Do 5.1. 2014

4.12. od 19:00
Video NoD | VIDEOPOLY VERNISÁŽ

Výstava představí tvorbu tří mladých umělců (Jan Hladil, Pavel Karafiát, Tomáš Vavříček) pracujících v oblasti nových médií. Účastí těchto tří autorů vzniká příležitost zhlédnout různé přístupy ke zpracování a užití automaticky generovaných obrazů, vizuálního překódovávání vnější reality a interaktivních instalací. Kurátorka: Veronika Zajačiková. Do 5.1. 2014

4.12. od 19:00
NoD Mini | Prezentace ateliéru Performance prof. Jiřího Kovandy FUD UJEP v Ústí nad Labem VERNISÁŽ

Je performance ještě performancí? Jaká je její současná podoba? Studenti ateliéru pod vedením Jiřího Kovandy připraví pro NoD Mini site-specific projekt. Kurátorka: Veronika Zajačiková. Do 5.1. 2014

4.12. od 20:00
Studio Damúza: Kabaret Shakespeare

Nová inscenace tvůrčího tria Lucie Trmíková – Jan Nebeský – David Prachař inspirovaná Shakespearovými sonety. Tři postavy – stárnoucí básník, mladý šlechtic a Černá dáma. Všichni tři se potkávají na jednom místě uprostřed podivného milostného trojúhelníku, v němž tyto tři postavy už nejsou tím, čím se zdály být.


200 Kč / 150 Kč pro studenty

5.12. od 20:00
Valentýn DERNIÉRA!

Vynikající inscenace na motivy divadelní hry Carlose Be Čekanka. Kolik bolesti je skryto za něhou? Kolik něžnosti skrývá bolest? One (wo)man show Petra Krušelnického ze supervize Apoleny Vanišové o chlapci, který se rád převlékal do ženských šatů.

160 Kč / 130 Kč pro studenty

6.12. od 20:00
Iris ne-jde s Davem

Hudební dvojice zpěvačky Ireny Kristekové a pianisty Davida Hlaváče představuje dokonalé propojení hudebního charisma, talentu a emoční energie. Jejich repertoár zahrnuje klasické jazzové standardy, šansony, prvky bluesu a písně z muzikálů Cabaret a Chicago.
150 Kč

7.12. od 20:00
Koncert a křest CD Tommy Indian

Tommy Indian je nová česká skupina, ve které charismatického amerického písničkáře Thomase Mathewa Kliku, obklopili ostřílení muzikanti a producenti mladé generace. Jejich debutové album s názvem Moon Dreamer dokazuje, že spojení alternativy, popu a folku může být v i českých končinách atraktivní.
100 Kč předprodej / 150 Kč na místě

10.12. od 20:00
Push the Button

Jeden byt, pět spolubydlících, desítky běžných životních problémů…ESC. Jedno město, pět zabijáků, desítky možností..ENTER. Co je virtuální a co reálné? CTRL +ALT + DELETE
Autor a režie: Mime Fatale
Vstup 150 Kč / 100 Kč

11.12. od 17:00
Večer nakladatelství 65. pole

Předvánoční setkání / prezentace knih 65. pole / hudební překvapení / workshop pro děti i dospělé
Vstup zdarma

11.12. od 20:00
Markéta Vacovská, Lenka Dusilová, Spitfire Company & DAMÚZA: One Step Before the Fall

Hypnotická hlasová a zvuková vlna v podání zpěvačky Lenky Dusilové a silový tanec Veroniky Kotlíkové se v jediném momentu střetávají uprostřed boxerské arény. Nový projekt vysoce ceněného uskupení Spitfire Company tematizuje motiv boje, vyčerpanosti, projevů Parkinsonovy choroby a kolapsu.
Koncept, režie: Petr Boháč
Účinkují: Veronika Kotlíková, Lenka Dusilová
250 Kč / 150 Kč pro studenty

12.12. od 20:00
Tichá opera: Život na Měsíci

Komický příběh bohatého a nabubřelého měšťana Bonafeda, jehož nejbližší oklamou a vytvoří iluzi, že je na Měsíci, aby dosáhli svého. Služka se zbaví jeho dotěrnosti a jeho dcery se šťastně vdají za své milence. Kde jsou ale hranice tohoto nevinného podvodu? A nejsou tak trochu ti, co podvádí, také podváděni? Koneckonců, všichni jsme tak trochu Bonafede!
Režie: Radim Vizváry
Dirigentka: Valentina Shuklina

250 Kč / 150 Kč

14.12. od 20:00
VLAK

Revue pro současnou poetiku a umění vás zve na pražský křest svého čtvrtého ročníku. Vystoupí: Louis Armand, Thor Garcia, David Vichnar, Mark Tierny, Vít Bohal a uhlazené akcenty elektronické hudby, Pronefoal (performance) a Olga Peková a Filip Jakš (poezie a zvuková performance). Večer proběhne v angličtině.
Vstup zdarma

16.12. od 20:00
The Body Present PREMIÉRA!

Fyzické divadlo na hranici fashion show. Inscenace zkoumá extrémy a kontrasty lidské fyzikality a sebeprezentace. Tady už není místo na sny a představy, zde se prezentuje holá přítomnost. Zde není touha, zde je výkon. Smutná syrová realita. Ve své tragičnosti jsme komičtí. Jsme ikony. Vogue!
Autoři a performeři: Jindřiška Křivánková, Jana Kozubková
Režie a dramaturgie: Lucie Ferenzová
180 Kč / 120 Kč

16.12. od 21:00
Trumpet“n“Bass: DJ Blofeld feat. Chris Vern

Set předních českých představitelů liquid drum“n“bassu za doprovodu talentovaného trumpetisty Chrise Verna.
Vstup zdarma

17.12. od 19:30
Krása dneška – Cyklus moderní a soudobé hudby

NoD hostí unikátní cyklus koncertů PKF – Prague Philharmonia! Tentokrát na téma Francouzská spektrální hudba. Host: Václav Cílek. Více na www.pkf.cz
Vstup 250 Kč / 150 Kč senioři / studenti vstup zdarma

18.12. od 20:00
Ariel Dorfman: Smrt a dívka 

Hana Vagnerová, Jiří Černý a Jiří Ployhar ve hře, kterou pro stejnojmenný film zpracoval Roman Polanski. Paulina Salasová žije v domku v ústraní mimo civilizaci na břehu moře. Ač je obětí věznění režimu, žije poměrně spokojený život a touží po dítěti. Situace se změní, když jednoho večera pomůže jejímu manželu Gerardovi jistý doktor Miranda. Mistrovská psychologická sonda do života a útrap lidí po pádu (jakéhokoli) režimu, řeší provinění a míru trestu, lidské svědomí a příčiny jednání v kritických situacích.
Režie Filip Nuckolls


200 Kč / 150 Kč

19.12. od 19:00
Večírek Linhartovy nadace
Od 19:00
VideoLectures | Petr Vrána: Vzestup a pád newyorské The Kitchen

Roku 1971 založili manželé Vašulkovi v New Yorku významné umělecké centrum The Kitchen. „Laboratoř“, kde vznikaly první video nahrávky, navštěvoval na příklad Andy Warhol, Jimi Hendrix nebo Philip Glass. O historii instituce a New Yorku 70.let pohovoří Petr Vrána.

Od 20:00
Kurt Gebauer: Kresby VERNISÁŽ

Kurt Gebauer je hlavně sochař, ale důležitá je pro něj i kresba. V ní se často rodí různá témata, která převádí do trojrozměrného řešení. Kresba také živě a bezprostředně zachycuje vývoj jeho představ a nápadů od počátku až k závěrečné podobě. Výstava doprovází sochařskou realizaci nazvanou Vznášení, která oživuje veřejný prostor před budovou. Do 31.1. 2014.

Od 20:30
Projekce videí z New Yorku 70. let z archivu Petra Vrány

Od 22:00
Projekce fotek z archivu Linhartovy nadace Před Stalinem, za Stalinem, nesmí nikdo stát

Od 22:30
Tea Jay Ivo Pospíšil

Vstup na celý program večírku Linhartovy nadace zdarma.

20.12. od 20:00
Beats.PM @ NoD

Čtvrtý a zároveň poslední letošní Beats.PM @ NoD uzavře rok ve velkém stylu. Headlinerem akce bude britský projekt BLONDE. Aktuálně jsou jedním z nejžhavějších UK house počinů. Do centra dění se dostali díky tracku „It´s You“ a svými free releasy pravidelně vrací devadesátkový house vibes do roku 2013. Support od Beats.PM Djs. Akci podporuje Fource.
Vstup 180 Kč

31.12. od 21:00
Roxy Ecstasy

New Year“s Eve 2013
House main stage DJs: Chris Sadler, Biodan, Fatty M, Manio (deLite). 2nd stage r´n´b/hip hop: Djane Lumichell, DJ Maztah, DJ Australan. Welcome drink, special videoprojection, laser & special light design by Everset. NoD: 3rd stage Comfortable Fresh Zone – Special DJ Fusion : Tomics, Roman Rosi, Tibi
Ticket info www.roxy.cz

Vstupenky na jednotlivá představení jsou již v předprodeji ke koupi prostřednictvím webu Ticketportal nebo služby SMS Ticket. Lze využít i předprodej v NoD od 1. září každý všední den od 16 do 20 hodin v NoD.

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..