Druhý večer Stardance – zářivá princezna jde z kola ven!

Celkem nečekaně odchází zpěvačka Monika Bagárová a Richard Genzer se diví, že už není žádné zvířátko

Druhý  večer ve znamení tance, noblesy  a elegance

V předchozích ročnících se přece jen vyskytl tu a tam v soutěži nějaký outsider, občas někdo i netančil a přece dospěl do finále, ale  letos?

Všechny páry tančí dobře. Jenže  kdo tedy vypadne z kola ven??

 Na programu byla divoká samba a elegantní valčík

Ze známých jmen byla hostem  např. Petra Kostovčíková

Mladá, krásná, talentovaná Monika Bagárová jde z kola ven. Anebo,  že by právě všechny tyto vlastnosti byly přítěží?? Kdo ví. StarDance je nevyzpytatelné.

Soutěžící sice pláčí, že s tímto nepočítali…. ale s čím tedy počítají? Že při vyřazování nikdo nebude vyřazen?  A proč se tedy vůbec soutěží? Také bychom mohli sledovat jen deset galavečerů…J Ale napětí  a nervozita už by nebylo tím správným napětím a nervozitou.

Richard Genzer a Jana Zelenková

Jako první odtančili Richard Genzer a Jana Zelenková. Všichni zvědavě očekávali, cože za zvířátko bude Richard tentokrát.  Ale překvapení!  Pro Václava Kuneše byl jednoduše perfektní a překvapil svou elegancí, Tatianu překvapily krásné ruce, které se vyklubaly z medvěda, Radek Baláš potvrdil, že granát zůstal zajištěný a co víc, dokonce  s Astairovským přesahem! Pro Zdeňka Chlopčíka byl tance moc pěkný, tance bylo hodně, ale postěžoval si na nedostatek valčíku.

Richard sám byl hodnocením také překvapený, ale ránu mu zasadil alespoň Marek Eben: Prý v době, kdy Richard  tančil v armádním souboru „Lenina“,  se rozpadl Sovětský svaz a pokud zatančí ten večer a vyschne Dunaj, je jasné, kdo za to může.. Ale Richard se nenechal vyvést z míry a na otázku, jak se mu tančil Lenin, hbitě odpověděl: „Vyrazil jsem k lepším zítřkům, akorát jsem si spletl směr…“

A při tréninku s Janou Zelenkovou poradil své partnerce, ať si dá nohy do botníku, protože překáží… „

I Tereza Kostková vyjádřila své pocity, že  Richard byl při valčíku tak něžný… A  Richard: „Já jsem romantický, když máme doma večeři při svíčkách a dojdou nám svíčky, tak vyrazíme  na hřbitov, tam vždycky nějaká svíčka je. Já to prostě takhle mám…“

Nedá se  zapřít, že je Richard při valčíku  buď  poťouchle elegantní  nebo  elegantně poťouchlýJ

Získali 26 bodů

Monika Bagárová a Robin Ondráček

Marek Eben komentuje Moničin nástup slovy: Monika studovala pedagogickou školu a  tady je to vlastně to samé. My si  hrajeme, zpíváme, tančíme, pak přijde strejda Zdeněk a můžeme jít s ‚brekem‘ domů.

Robin je na ni přísný, ale Monika tvrdí, že  to prý potřebuje, protože  samba pro ni bude velký boj! Navíc měla obrovskou trému.

Tatiana vyjádřila obavu, že Monika spadne!  A Monika opravdu přiznala, že  jí klouzaly boty. Radek Balaš ohodnotil choreografii jako těžkou a snad by méně bylo více, protože v tanci byly nepřesnosti.

22 bodů

Jiří Dvořák a Lenka Nora Návorková

Pár zatančil ladný  valčík, diváci ocenili mrkání Jiřího Dvořáka,  ale samozřejmě u Zdeňka Chlopčíka mrkání nepomohlo. Jednoduše šli trošku před hudbou. Václav Kuneš byl mírnější,  pochválil efektní  otočku i krásnou choreografii. Jiří Dvořák se uklidnil filozofií, že nevyšla-li mu generálka, vyjde premiéra a povedlo se.

32 bodů

Daniela Šinkorová a Michal Padevět

Daniela si při sambě pokyvovala, písnička totiž vyjadřuje, že dívka partnerovi nerozumí,  a tak všechno odkývá.

Tatiana vyjádřila překvapení, protože Daniela už nebyla jen romantická princezna, která se nechá odvést z rohu do rohu, ale ona  žije!  Přesto jí  vadily stále pokrčené nohy. Ještě je čas na nápravu.

Zdeněk Chlopčík pochválil choreografii, velmi  pěkně zatančenou, možná by to chtělo  ještě trošičku lépe a ocenil i zvládnutí zaseknutého podpatku. Prý také odkývá všechno!

34 bodů (Daniela zase brečí)

 

Veronika Arichteva a Michal Necpál

Veronika si sice  stěžuje, že valčík je pro ni  nepřirozený pohyb a hrozný záklon, ale Michal říká: „Neuvěřitelné, Verča mi dvakrát opravila chybu v mé vlastní choreografii? Mé ego trpí, ale jsem na ni pyšný!“ A hodnocení? Podle Radka Balaše „nebeské“.  A Václav Kuneš také nešetřil chválou.

27 bodů

Adam Mišík a Kateřina Krakowková

Pro Kateřinu je samba nejtěžší tanec, který vnímá jako erotický.

Zdeněk Chlopčík pochvaluje  „obrovský pohyb pánve“, na koncertech prý bude narváno. Radek Balaš se zaradoval trošku předčasně: „Nejdříve jsem si myslel, že nastoupilo snad auto jezdící na nějaké synkopy nebo co, ale ke konci došlo palivo.“

22 bodů

Marek Dědík a Pavla Tomicová

 

Pavla s humorem sobě vlastním přiznává: „Šoupačky jsem nezvládla, je to, jako když se stěhuje nábytek. Když se tahle moje hmota vychýlí, tak to má Marek strašně těžké. Přesto odtančili ladný valčík, radost pohledět. Tatiana sice podotkla, že latina jde Pavle lépe, ale i tak byl tanec krásný, Pavla dokázala, že i normální žena může krásně tančit, nejen ta, která váží 40 kilo. Slova chvály ale nakonec nekorespondovala s jejím hodnocením, Tatiana  dala Pavle jen 6 bodů! I Tereza Kostková prohlásila, že porotě opravdu nerozumí. Václav Kuneš krátce ocenil, že Pavla tančí srdcem.

25 bodů

Veronika Lálová a David Svoboda

Samba je pro Davida těžká, proto čekal, že při hodnocení budou poslední v lepším případě předposlední.  Ale nebylo tomu tak. Pro Radka Balaše je totiž kombinace Veroničiny krásy a charisma, které by mohl David prodávat, neuvěřitelně tříštivá směs, která oslepuje!

Tatiana také chválila.  David i přesto, že je vysoký, není toporný a dokonce poprvé někdo propnul zadní nohu v sambě!

A co na to David? „Nevím, zda jsem latinář  nebo standarďák, jsem na takové úrovni, že je mi úplně jedno, co tančím“.

33 bodů!

Daniela Písařovicová a Michal Mládek

Michal si mezi tréninky  odskočil  pro medaili do Lucemburska na Mistrovství světa.23

Daniela sebekriticky přiznala, že valčík je  tanec,  který jí  opět nejde. „Mám celoživotní tendenci se hrbit a základem  tohoto tance je  stav,  kdy mám teprve tendenci se přestat hrbit, říká. Mám ze všeho permanentní stres.“

Václav Kuneš ocenil  obrovský posun, možná jí  standard půjde lépe.  Zdeněk Chlopčík pochválil kroky, takto si prý představuje valčík, jen je to trošičku mimo rytmus. Všechno ale zakryl úsměv.

27 bodů

Dalibor Gondík a Alice Stodůlková

Pár nastoupil ve výborné kondici, na Výstaviště Dalibor totiž běhá,  čímž šetří čas potřebný pro hledání parkování.  Sice si stěžuje, že ho bolí kyčle, palce a tanec je pro něj  kompletně bolestivá záležitost.

Dalibor tvrdil, že nikdo nezná pravou tvář Alice, která se ukáže, až zhasnou kamery.  Prý to je samé direktivní: „Dělej! Znovu! Rychleji!“  Chudák Dalibor!

Na parket přiběhla Alice Stodůlková ve zlatém obleku s třásněmi a působila tak energicky, až ji Marek Eben podezříval, že probíjí…

Pár  rozbouřil celý sál  a k tomu už Marek Eben nic dodat nechtěl.

Co na to Zdeněk Chlopčík? Prý by pro nejvyšší známku trošku změkčil.  Podle Radka Balaše vytančili krásnou zlatou korunu večera, Tatiana měla strach o Dalibora a Václav Kuneš chtěl tančit s nimi, prostě paráda.

36 bodů!!!!  A přeskočili Danielu Šinkorovou a Michala Padevěta!

A hlasování?  Vypadnout není  podle Marka Ebena  otázka života a smrti, ale je to hrozné!

Tentokrát to padlo na Moniku Bagárovou, nepomohlo ani nadšení, krásný tanec, zkrátka nic. Monika všem poděkovala, bylo  to prý nejkrásnější období jejího života. A samozřejmě se zaleskly slzy.

Text: Eva Smolíková

Foto: Miroslav Malec

TANEČNÍ MAGAZÍN

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..