Workshop s IVONOU JELIČOVOU

Taneční škola Balladine zve na baletní workshop

Taneční škola BALLADINE Vás srdečně zve na tříhodinový baletní workshop se sólistkou Baletu Národního divadla Brno IVONOU JELIČOVOU.

Workshop se bude konat 4. února od 14h v sále zkušebny baletu Národního divadla Brno na Dvořákově 11.

Ivona Jeličová je absolventkou Taneční konzervatoře v Brně. Od roku 2000 byla sólistkou baletu Divadla J. K. Tyla v Plzni, kde působila devět sezon. Od sezony 2009/2010 je sólistkou Baletu NdB. Pro svou všestrannost a charakterizační schopnosti je obsazována jak v klasických baletech, tak i v současných choreografiích. Její repertoár v NdB obsahuje bohatou škálu rolí: Raymo nda, Aegina (Spartakus), Carmen, Markýza de Merteuil (Nebezpečné známosti), Myrtha (Giselle), Poznání (Pták Ohnivák), Odetta-Odýlie (Labutí jezero), Gamzatti (Bajadéra) a další. Nyní ji můžete vidět jako Anitu ve velkolepém baletním představení West Side Story.
Ivona Jeličová je držitelkou několika prestižních ocenění. Získala Cenu Thálie 2009 za roli Maryši a na tuto cenu byla poté nominována ještě několikrát. Získala také prestižní Cenu Philip Morris – Poupě baletu 2007. V Soutěžní přehlídce současné taneční tvorby 2011 získala cenu za Nejlepší sólisticky výkon za roli Carmen ve stejnojmenném baletu a Markýzy de Merteuil v Nebezpečných známostech. V březnu 2017 pak dostala Výroční cenu Opery Plus za ztvárnění postavy Ona v choreografii Petra Zusky Chvění. 


Workshop je určen pro mírně pokročilé a pokročilé. Přihlašování přes email balladine@balladine.cz. Další informace na www.balladine.cz nebo na FB události https://www.facebook.com/events/116411762479489/.

Bc. Hana Kachlířová, DiS.
Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..