Shakespeare se zamiloval. Kde? V Libni

Divadelní verze slavného filmu Zamilovaný Shakespeare bude poprvé uvedena v Praze

V Libni žije Shakespeare!

Divadelní verze stejnojmenného slavného filmu Zamilovaný Shakespeare bude poprvé uvedena v Praze v Divadle pod Palmovkou.

Filmové zpracování Zamilovaného Shakespeara, na kterém se podílel světově proslulý dramatik Tom Stoppard (autor česko-židovského původu), bylo oceněno sedmi Oscary a řadou dalších významných filmařských cen.

V hlavních rolích se představí osobitý Tomáš Dianiška, Talent roku 2016 a nová členka souboru Kamila Trnková. A dále všichni mužští herci Divadla pod Palmovkou. Proč? Protože se přeneseme do doby, kdy divadlo mohli hrát jen muži, Anglii vládla královna Alžběta I. a začal se kolem divadla potloukat jistý Will Shakespeare. Na pozadí záměny postav, velké lásky, omylů a nedorozumění, intrik, obchodních machinací i neobyčejně zábavně a trefně zachyceného divadelního zákulisí, se tak odehrává okouzlující fiktivní příběh o tom, jak vznikla nejslavnější hra všech dob Romeo a Julie.

Herci alžbětinské doby to neměli lehké. Budete svědky jejich vynalézavosti a důvtipu, aby Vám mohli přes všechny překážky zahrát o lásce, která ač končí smrtí, nikdy neumírá. Těšte se na Jana Teplého jako Marlowa, Ivana Jiříka a Martina Hruška v rolích divadelních podnikatelů, Ondřej Volejník si zahraje po penězích bažícího Lorda Wessexe, po herectví toužícího obchodníka ztvární Ondřej Veselý, hereckou hvězdou bude Radek Valenta pod  režií Michala Langa.

 

Nenechte si ujít premiéru 24. listopadu nebo první reprízu 30. listopadu.

 

Vendula Ježková

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..