Na brněnském výstavišti zase trhli rekord v tanci!

Trojice Leoš Mareš, Simona Krainová a Ondřej Sokol rozdováděli davy

Na brněnském výstavišti proběhl ve dnech 10.-12. listopadu veletrh sportu a tance DanceLifeExpo.

Zde se pojí taneční festival s veletrhem  určeným  pro aktivní tanečníky i širokou veřejnost, zkrátka pro všechny, kdo se zajímají o hudbu a tanec i sport.

Během dne mohli nadšenci zapálení do tance zhlédnout přehlídku všech možných tanečních stylů. Mnozí se také zúčastnili workshopů, které probíhaly  během dne, a těch bylo! Navštívit jste mohli až 100 workshopů v 8mi studiích, asi na 50 tanečních představení a vidět 8 tuzemských i mezinárodních soutěží. Nechybělo setkání s youtubery, techno párty a hip hop párty.

Zájemci  mohli samozřejmě sledovat i sportovní výkony v dalších halách, nebo okouknout karavany pro cestování  ve volném čase.

Nicméně zlatým hřebem byl samozřejmě i letos Flash mob, což znamená, že co  nejvíce tanečníků na jednom místě tancuje společnou choreografii.  Akci uváděl moderátor Ondra Vodný a Martin Fiedler, zvaný Fidli. Na jevišti se také objevili oblíbení youtubeři.

A atmosféru DanceLifeExpo posuďte sami


Během nácviku společné choreografie zahoukalo auto a ve staré Škodovce přijížděli Leoš Mareš, Simona Krainová a Ondřej Sokol. Je těžko uvěřitelné, že se jim podařilo mezi davem projet.

V hale nebylo k hnutí, Leoš Mareš se podivoval, kdeže budou ti lidé  tančit? Ostatně ani na jeviště  nebylo zrovna jednoduché se namačkat. Leoš a Ondřej si nakonec vylezli na „reprobedny“  a tančili tam. Vrchol  napětí, kdy se čekalo na sčítajícího komisaře, zpestřil  Leoš  Mareš svým striptýzem, ale pravděpodobně své svlékání záměrně brzdil, bohužel si stihl jen sundat bundu a hlasy byly sečtené.

Zpočátku sice komisař podotkl,  že tento rok se rekord nepřekročí, protože Leoš si nevyzvedl  lístek, potřebný ke sčítání hlasů. Právě  jeden hlas sehrál v tomto neštěstí roli. A vlastně možná ani Ondřej Sokol si ho nevyzvedl.  Postupně ale vyšlo najevo, že Leoš si přece lístek vyzvedl  a Ondra také, tím pádem byl rekord překročen asi o 400 hlasů….:)  Takže všechno dobře dopadlo. Rekord 2052 tanečníků je na světě!

 

Účinkující se nejen dobře bavili, ale také dobře bavili ostatní a atmosféra v hale byla skvělá. Úsměvy hrály na všech tvářích,  dobrá nálada  by možná stačila povzbudit všechny lidičky na celém světě. Už se těším, co se bude odehrávat příští rok a zda-li zase počet tanečníků vzroste.

Jak hodnotí Petr Kudýn, spoluorganizátor  taneční sekce veletrhu, letošní rok?

„Jsem spokojený, rekord  v tanci jsme opět překročili,  navíc  počet návštěvníků podle odhadů zase vzrostl. Možná se pomalu blížíme k 50 000 návštěvníků, ale nechci říkat přesná čísla, protože v tomto okamžiku je nemám ověřené.“

Zeptali jsme se…..

 

Eva Vlková, prezidentka CDO

Které soutěže probíhaly na brněnském výstavišti v rámci CDO?

„V rámci CDO zde probíhaly dvě soutěže, které jsou součástí podzimní tour Czech Dance Masters 2017. Jsou to Extra Liga Disco Dance a pohárová soutěž Street Battle.

Závěr soutěže Extra liga se bude konat 18. listopadu v Chomutově, je tu poslední možnost získat body potřebné k postupu do nejvyšší výkonnostní třídy Masters (M). Samotné Mistrovství ČR v Disco Dance a Hip Hopu (v rámci Czech Dance Masters) se koná v Bohumíně ve dnech 2.-3.12. 2017.“

Všechny srdečně zveme  do Chomutova!

Foto, video: Eva Smolíková

Taneční magazín

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..