Balladine v listopadu nejen tančí!

Workshopy, jóga i bazar

Taneční škola Balladine, která sídlí na Moravském náměstí 13 v Brně Vás srdečně zve na své kurzy jógy a listopadové workshopy současného tance pro děti i dospělé, a také na bazar oblečení, bot a šperků od vybraných prodejců.

Workshop moderního tance se bude konat 19.11. od 15:30 a je určen pro děti od 6 do 13let. Povede ho lektorka Veronika Jiroušková, která je absolventkou Taneční konzervatoře v Brně, obor moderní tanec. Také má bohaté zkušenosti jako lektorka a pedagožka. Nedělní workshop bude akce nabitá nejen tancem, ale i zábavou. V rámci dvouhodinového workshopu se děti naučí jak správně protáhnout své tělo, ovládat ho a využívat prostor kolem sebe. Děti si vyzkouší základ pro jazzové piruetty a nauč& iacute; se kousek choreografie. Čas bude i na pauzu a krátké povídání o základech moderního tance.

Dále se můžete těšit na workshop současného tance se Sabinou Bočkovou, která v Balladine vedla podobně zaměřený workshop již v dubnu. Díky pozitivním ohlasům pořádáme druhý a větší workshop, který se bude konat podle zájmu buď pouze v neděli 26.11. nebo v neděli i v sobotu, tedy 25.+26.11., vždy 14:00-18:00. Sabina vystudovala konzervatoř Taneční centrum Praha, účastnila se několika mezinárodních workshopů, v rámci kterých absolvovala výuku gaga techniky a re pertoáru světových choreografů jako Ohad Naharin, Crystal Pite, Lighfoot-Leon a dalších. Nyní třetím rokem profesionálně působí na české scéně současného tance a od sezony 2015/2016 působí v souboru Pražský komorní balet.

Sabina popsala náplň workshopu takto: „Budeme nahlížet naše tělo jako individuální jednotku a sledovat jak jako jedinci fungujeme ve skupině. Fyzicky připravíme a posílíme naše tělo skrze jednotlivé cviky podporující rozvoj naší fyzikality tak, aby se jeho funkčnost zlepšila i v našich běžných životech. Naučíme se pracovat s koordinací pohybu, uvědoměním si všech částí našeho těla a správným využitím energie a stavu naší m ysli. Věnovat se budeme také improvizaci, budeme pracovat i s fragmentací pohybu a na závěr vytvoříme jakousi poloimprovizovanou session, kde se pokusíme uplatnit veškeré poznatky, které jsme v průběhu workshopu získali.

Od konce října probíhají v Balladine také nově kurzy Power jógy. Budou se konat pravidelně každé pondělí od 18:30h pod vedením lektorky Bětky, která se vrátila z Ameriky, kde nabrala nové zkušenosti a pravidelně se tam účastnila lekcí jógy.

Kromě pohybových aktivit připravujeme v listopadu také druhý díl seriálu Moonlight shopping – bazar oblečení, bot a šperků od vybraných prodejců. Přijďte se podívat, nakoupit, popovídat si a dát si s Balladine crew drink. A k tomu samozřejmě nesmí chybět dobrá hudba a tanečky!

Veškeré aktuální informace naleznete na webových stránkách studia www.balladine.cz nebo na jeho facebooku.

 

Bc. Hana Kachlířová, DiS.  

 pro Taneční magazín 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..