Výstava včetně básní

Nenechte si ujít zajímavou výstavu více než osmdesátiletého vpravdě renesančního umělce Milana Beránka. A mimo plastik, fotografií a básní zde naleznete v pražské bubenečské vile Arthouse i – nefalšovaný panelákový pokoj z osmdesátých let minulého století!

Nový objev na české výtvarné scéně se jmenuje Milan Beránek. Pozoruhodný sochař, básník, chartista a solitér se své první samostatné výstavy dočkal až nyní, v jednaosmdesáti letech.

Jeho plastiky, kolorované objekty, asambláže i básně představuje od 5. 10. do 5. 11. galerie Arthouse Hejtmánek v Praze 6-Bubenči. Otevřeno je zde denně od 10 do 18 hodin, každé úterý od 15 a od 17 hodin tu lze navštívit také komentované prohlídky. Ty přiblíží autorovo dílo i jeho netuctový životní příběh. Jedna z výstavních místností je zařízena podobně jako umělcův pokoj v paneláku, kde Milan Beránek bydlel a měl zde zároveň atelier a soukromou galerii.

Výstava je zároveň jedinečnou příležitostí k prohlídce bubenečského Arthousu – překrásné vily ze 17. století manželů Tomáše a Marie Hejtmánkových. Ta se veřejnosti otevírá právě jen při příležitosti výstav (např. sochaře Jaroslava Horejce) nebo při pravidelně pořádaných aukcích. Ta nejbližší, večerní aukce pro náročné klienty, investory a sběratele, se zde bude konat 30. listopadu.

Foto: Milan Beránek

Magdalena Bičíková

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..