Fractus – hlavní událost festivalu Tanec Praha

Choreografii renomovaného belgického tvůrce Sidiho Larbiho Cherkaouia s názvem Fractus uvidíme v rámci festivalu Tanec Praha

Hlavní událostí  29. ročníku Mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2017, který se bude konat 28. 5.-28. 6. v Praze a dlaších 18 obcích, je  choreografie renomovaného belgického choreografa Sidiho Larbiho Cherkaouia s názvem Fractus V. Autor  již v Praze vystoupil před 6 lety s představením SUTRA, v němž účinkovala početná skupina mnichů ze šaolinského kláštera.
Proč právě Fractus? Fractus znamená přirozený zlom nezbytný k růstu.  Larbiho inspiroval filosof Noam Chomsky, zvláště jeho obhajoba „svobody řeči“. Vnímá ji jako zásadní svobodu výrazu umožňující bourat tabu. Jedinec a společnost. Informace a manipulace. Zlomové momenty, které nás vždy někam posouvají. Dílo o nalomených vztazích je zároveň dialogem kultur.

Kromě choreografa proslulého zkoumáním nejrůznějších stylů jsou na jevišti další 4 tanečníci a 4 muzikanti s hlubokou znalostí hudby Japonska, Koreje, Konga a Indie. Background tanečníků je stejně pestrý: francouzský nový cirkus, americký Lindy Hop, španělské flamenco, německý break dance a hip hop… Rozdílnost spojuje. To právě nejlépe vystihuje letošní festival, který nese motto: tancem proti předsudkům.

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..