Tanec Praha 2017 nejen v Praze

Již podevětadvacáté klepe na dveře festival „Tanec Praha“. Taneční magazín se mu bude věnovat pravidelně a důkladněji. Nyní pouze to nejdůležitější a první ochutnávka z jeho bohatého českého i zahraničního menu. A zejména, do kterých měst – mimo Prahu – zavítá?

Devětadvacátý ročník jednoho z největších českých tanečních festivalů „Tanec Praha 2017“ již pomalu ale jistě klepe na dveře. Letošní ročník bude probíhat pod mottem „Tancem proti předsudkům“. A jak se již stalo dobrou tradicí, představí se nejen v Praze, ale i v celé řadě větších i menších měst po celé republice. Vyjmenujme si nyní předem jeho jednotlivé zastávky.

Mimo pražské divadelní scény a veřejné prostory zavítá tento předjubilejní ročník „Tance Praha 2017“ do Brna, Ostravy, Plzně, Olomouce, Pardubic, Písku, Hradce, Králové, Tábora, Českých Budějovic, Liberce, Ústí nad Labem, Karlových Varů, ale i menších měst jakými jsou Kladruby nad Labem, Choceň, Nečtiny či Malovice.

Tanec Praha 2017“ bude probíhat od 28. května do 28. června a celkově čítá na stovku představení a doprovodných programů. Přinese to nejzajímavější z české taneční scény (namátkou jmenujme prof. Mirku Eliášovou, Terezu Ondrovou, Terezu Hradílkovou, Václava Kuneše a mnoho a mnoho dalších), ale také reprezentativní zahraniční hosty. Navíc též workshopy, výstavy, ale také třeba netradiční „taneční bojovku“. Letos jsou připraveny rovněž dětské programy, ale také studentská sekce. Pražské centrum „Tance Praha 2017“ bude již tradičně v divadle Ponec. Více na www.tanecpraha.cz .

Foto: archiv

TANEČNÍ MAGAZÍN

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..