UFFO v Trutnově

Co to je UFFO v Trutnově? A proč se po něm jmenuje cirkusový festival „Cirk.¨-Uff“? Kolik bude na letošním již sedmém ročníku tohoto festivalu premiér? A zúčastní se jej i český premiér? Co zde uvidíte jedinečně v Evropě? A co ve světové premiéře? To vše se dozvíte v tomto článku.

Cirk-Uff v Trutnově i s protinožci!

Již sedmý ročník festivalu moderního cirkusu Cirk-Uff v Trutnově už pomalu klepe na dveře. Vypukne za necelý měsíc. Uskuteční se od středy 31. května do neděle 4. června 2017. V jeho rámci bude k vidění celkem osmadvacet vystoupení. Jeho vrcholem bude jistě představení „Backbone“ australského souboru Gravity & Other Myths. Ale v nabídce jsou i další exkluzívní cirkusově divadelní zážitky!

Festival Cirk-Uff vznikl díky MgA Liboru Kasíkovi v roce 2011. Od té doby si vydobyl již pevné místo v kalendáři pouličně tanečního, cirkusového, akrobatického a klaunského světa. Napomáhá mu k tomu i pevný termín – vždy okolo prvního červnového víkendu.

Již zmíněné představení „Backbone“ mělo premiéru v letošním březnu v australském Adelaide. Právě MgA Libor Kasík, ředitel festivalu, upozorňuje: „Půjde o jedinečné provedení v Evropě. Mimo nás uvidí diváci toto představení již pouze v německém Recklingausenu!“

Kromě Australanů se v Trutnově představí francouzský soubor Compagnie Sans Gravite se svým vystoupením „Déluge“. To je kombinací nového cirkusového umění i magie. Z domácích souborů nemůže v Trutnově chybět Cirk La Putyka. V jehom provedení se můžete (pokud na trutnovský festival zavítáte) těšit na světovou premiéru představení „Bartacchio“. A dokonce hned na premiéry dvě.

Neméně populární Bratři v tricku si pro trutnovské defilé připravili „kus“ pod titulem „Běžkařská odyssea“. Rovněž světovou premiéru si na sever Čech připravil Cirkus Tety. Jmenuje se „Hrdinky“ a režie se ujal nedávný držitel Ceny Thálie Radim Vizváry. A další premiérou bude představení „Dukto“ v interpretaci Cink Cink Cirku.

Na Cirku-Uffu se objeví rovněž klaunské trio Squadra Sua nebo kontaktní žonglování v podání Anti Sphere.

Většina z osmadvaceti představení proběhne v multifunkčním divadelním prostoru UFFO. Po něm se ostatně i celý festival – kromě „Cirku“ – jmenuje. Dále bude celý festival probíhat v trutnovských ulicích, v šapitó před zmíněným multifunkčním prostorem UFFO a vybraná představení rovněž v místním Národním domě.

Festival se pořádá za finanční podpory města Trutnova, Ministerstva kultury České republiky, Státního fondu kultury a Královéhradeckého kraje. Partnery festivalu jsou: Kasper Trutnov. Osnado spol. s r. o. A Contepro spol. s r. o.

Vstupenky na festival jsou již od 10. dubna v předprodeji v Inforecepci domu UFFO, dále v Turistickém a informačním centru města Trutnova. Také je možné si běžné vstupenky objednat on-line na webech: www.uffo.cz, respektive: www.cirkuff.cz .

On-line však neobjednáte speciální limitovanou edici Cirk-Uff-pasů. Ty jsou za zvýhodněnou cenu 890,- Kč k mání pouze ve zmíněné recepci domu UFFO. Opravňují k výrazně zvýhodněnému shlédnutí pěti vybraných představení. Je jich pouze sto kusů! Tak, pokud jsou ve vašem zorném hledáčku zájmu, tak zbytečně neváhejte. Jejich prodej bude ukončen nejpozději 26. května!

Cirk-Uff patří – kromě Letní Letné – ke špičkovým českým „cirkusovým“ festivalům. Pokud vás zajímají aktuální informace, sledujte zmíněné weby: www.uffo.cz a www.cirkuff.cz . A počítejte s prvním červnovým prodlouženým víkendem!

 

Foto: ARCHIV UFFO

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..