Jak dopadlo finále Miss taneční 2017?

V sobotu 11. 2. 2017 probíhalo v Brně zahájení netradičního Mistrovství světa v žehlení. Nás však zajímala trochu jiná akce. Tradiční brněnský ples v Boby centru a v jeho rámci finále druhého ročníku soutěže Miss taneční, na níž se také náš Taneční magazín mediálně spolupodílel.

Exotická Miss Taneční 2017

V mrazivou sobotu jedenáctého února 2017 vyvrcholil v  tanečním sále La Grotta Boby centra v Brně již druhý ročník velice originální soutěže „Miss taneční“. Taneční magazín byl jedním z hlavních mediálních partnerů soutěže a také za sebe dodal reprezentanta do poroty.   A to zástupce zástupného, ale přímo hvězdného – mistra světa v Show dance pana Marka Křenka! Pro úplnost dlužno dodat, že samotná soutěž byla součástí velkolepého „Tradičního brněnského plesu“, který probíhal až do brzkých ranních hodin ve všech veřejných prostorách Boby centra. Vše uspořádala brněnská taneční škola Dynamic – a jaksi symbolicky i na závěr dekorovaná vítězka je její členkou.

V porotě zasedl za náš Taneční magazín mistr světa v show dance Marek Křenek (druhý zprava).

Deset finalistek letošní taneční Miss se rekrutovalo z předkol a neveřejného semifinále. Výběrová kola probíhala během začátku ledna a neveřejný semifinálový výběr v půli letošního prvního měsíce. Z více než sedmi desítek přihlášených dívek mezi šestnácti až osmnácti roky – spíše převážně z Moravy – z různých tanečních kroužků, škol a institutů se postupně do únorového galafinále prokousaly nástrahami tanečních zkoušek i různých testů opravdu ty nejlepší z nejlepších. Zásluhy na tom má p ředsedkyně poroty Dominika Prchalová i pan Martin Bárány, kteří zároveň i celou soutěž organizovali.

Rytmus a švih celému finálovému klání dodal určitě jeho moderátor – nejen z České televize známý, Ondřej Blaho. Velmi citlivě uváděl na pódium každou finalistku a dokázal trochu rozmrazit jejich počáteční trému a nejistotu.

Porota to neměla věru lehké. Ve stěžejní disciplíně – taneční sebeprezentaci, vedle tradičních ukázek společenských tanců, se objevil i tanec orientální, lidový, stret dance a dokonce i step-aerobic! Práci porotě zřejmě neusnadnilo ani to, že na všechny disciplíny přicházely dívky ve stejném pořadí – od čísla jedna po desítku. Většinou bývá dobrým organizačním zvykem, že na druhou disciplínu přicházejí soutěžící v opačném pořadí, od desáteho čísla po první. A třetí disciplínu povětšinou zahajuje číslo 5. Ptáte se možná ;, k čemu jsou obdobné „šachy“ dobré? Je to nabíledni: porotce si třeba nechává u prvních soutěžících body v záloze, kdyby následovaly ještě lepší. Anebo ty poslední výkony, pouze svou časovostí, předčí v paměti poroty úvodní vystupující…

Účastnice finále Lucie Svobodová 

V taneční disciplíně nejen u poroty, ale u celé masy diváků v sále La Grotta, „zabodovala“ dívka s exotickým jménem Magdalena Al Masany. Věrna svému jménu si připravila velmi kreativní orientální tanec.

A nemohla by to být taneční Miss, kdyby netvrdil muziku kvalitní diskžokej. Zde byli hned dva. Hlavní „pouštěcí“ taktovku nesl DJ Slepi, ale výrazně mu i pultu sekundoval i hlavní organizátor Martin Bárány, který je rovněž renomovaným diskžokejnem, známým jako DJ Darwyr!

Mimo tance zaujala i „představovací“ disciplína – rozhovor s moderátorem. Nikoli kvalitou, spíše nervozitou soutěžících. Devět z deseti dívek deset vteřin po svém komplexním představením z úst moderátora celým jménem – opět opakovalo své jméno a příjmení!!! Pouze jediná se tomutu neduhu vyhnula. Ta by zřejmě ale spíše vyhrála v soutěži Miss inteligence…

Nejen mužským ostřížím a zálibným zrakům lahodilo defilé účastnic soutěže ve spodním prádle Werso firmy Simi Secret paní Simony Šaurové. A diváci doslova nevycházeli z úžasu. Některé z účastnic totiž dokonce své podprsenky cudně zahalily pod rozličná a nápaditá boa. Jedna z finalistek naopak své reprezentační kalhotky skryla pod kankánovou sukénku. Z té zřejmě paní Simona, zasedající v porotě, zrovna moc radost neměla?

Za diskotékovým pultem (zleva) hlavní organizátor Martin Bárány a DJ Slepi

Závěrečné vyhlášení nejlepších z nejlepších mělo své místo před půlnocí ve velkém sále Boby centra. Druhou vicemis se stala – a na pomyslný bronzový stupínek vystoupila – Michaela Sedláková, reprezentující taneční školu Dagmar. Šerpu první vicemis – s pomyslnou stříbrnou medailí – patří zástupkyni Taneční školy Startlet Brno Kateřině Freynové. Korunku vítězky, zlato, vavříny, šerpu Miss taneční 2017 a mnoho věcných darů si odnášela již zmíněná dívka exotického jména – Magdale na Al Masany z pořádající Taneční školy Dynamic.

K vrcholům celého plesu patřilo vystoupení baletu Národního divadla Brno

Celá akce měla u diváků obrovský úspěch. Řada z nich dokonce odcházela z plesu již po vyhlášení výsledků soutěže Miss taneční! A to měli drahé lístky na celou dobu plesu!

I z toho důvodu je třeba upozornit na ty, kteří se na organizaci a průběhu večera podíleli. Mimo pana Martina Bárányho a předsedkyně poroty Dominiky Prchalové. Zvláštní zmínku si zaslouží autor video dotáček pan Tomáš Jašíček.

O styling a make-up finálových účastnic se skvěle postarala paní Ilona Pavlatová z kosmetického a vizážistického studia s ateliérem IP MAKE-UP. Nápadité účesy finalistek mělo na svědomí brněnské Ka HAIR STUDIO.

Nedílnou součástí finále Miss taneční 2017 bylo i trio fotografů – Karel Juda, Tomáš Svoboda a Šárka Freynová. Velkou práci odvedly i hostesky Monika Pavlíková a „Veruša Ťulda Blonde“. O večerní róby se dívkám postaral svatební salon Caxa. Již zmíněné luxusní spodní prádlo značky Werso na defilé dodala paní Simona Šaurová ze své firmy Simi Secret. Takzvané „dolly“ sukýnky byla od firmy POSHme. Soutěžní označující čísla, vítězné šerpy a trička na úvodní disciplíny pocházela naopak z produkce firmy Nosit Brno. A nezbytné květiny finalistkám i vítězkám dodal salon Carmen Flora.

Tím však výčet donátorů zdaleka nekončí. Na cenách se – kromě již výše zmíněných firem – rovněž podíleli: cestovní kancelář ADRIA BUS, Netbox, KUKI, AREKLAMA-Modelarium, Fiesta del Baile. Brno PartyLife, GIGABITE, Laser Game Brno, 4comfort wellness centrum Brno – Obřany a v neposlední řadě pořadatelská Taneční škola Dynamic.

Mediálními partnery soutěže bylo Rádio Kiss-Hády a náš Taneční magazín.

Dekorování vítězek – uprostřed Miss taneční 2017 Magdalena Al Masany

Závěrem zbývá organizátorům popřát stejné úspěchy i v následujícím roce. Třeba i více účastnic z Čech. A zároveň je nutno vyzdvihnout, že v dnešní poněkud xenofobicky vzrušené době se porota nebála dát titul té nejlepší, bez ohledu na její arabské kořeny.

 

Že by Miss taneční 2027?

FOTO: Tomáš Svoboda

Michal Stein

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..