Tvořit, pít kávu, učit se…

Kolektiv kreativců revitalizoval víceúčelovou Továrnu. Zázemí poskytne uměleckým ateliérům, výstavním prostorům, cafe baru nebo recyklační, sítotiskové i motorkářské dílně. Posledně jmenovaná pak provoz Továrny zahájí 29. a 30. října výstavou All Ride Moto Show 2016

 

 

Výstavou custom motocyklů se na konci října otevře nová holešovická Továrna

Víc než půl roku se početná skupina kreativců věnovala místo tvorby škrábání zdí, štukování a lití betonu. Bývalá kalírna v ulici Dělnická vypadala ještě letos na jaře jako ruina. Kolektiv kreativců v produkci Amálie Kovářové ji svépomocí revitalizoval ve víceúčelovou Továrnu. Zázemí poskytne uměleckým ateliérům, výstavním prostorům, cafe baru nebo recyklační, sítotiskové i motorkářské dílně. Posledně jmenovaná pak provoz Továrny zahájí 29. a 30. října výstavou All Ride Moto Show 2016.

Tvořit, pít kávu a učit se

Továrna nebude klasickým multifuknčním prostorem, ale veřejným krytým náměstím, které se otevře kreativním lidem z různých oborů. „Vznikla, protože jsme ji potřebovali. Hledali jsme místo pro vlastní projekty a chceme, aby se i do budoucna stala inkubátorem ručně zdatných lidí, vášnivých motorkářů, kreativních tvůrců, progresivních filmařů i kvalitních barmanů,“ představuje společenství Továrny filmařka Amálie Kovářová. Ta se v ní zabydlela s projektem Production Pool.

Zaměření Továrny není a nikdy nebude jasně dané. „Nechceme být vyhranění. Přivítáme každého, kdo se do místa zamiluje jako my, kdo má energii, sílu a nadšení pro vlastní projekt,“ popisuje Amálie, jak probíhá zabydlování a sžívání nových obyvatel objektu. Spektrum akcí, které Továrna plánuje na podzim, je široké. „Chceme prezentovat nové technologie, přispět do kulturního života v Holešovicích a podporovat lokální designéry a návrháře, a to už naší první výstavou All Ride Moto Show,“ zve Amálie Kovářová na poslední říjnový víkend, kdy se Továrna otevře. Její další provoz se bude odvíjet od dohody s majitelem objektu, společností FIM Group, která celý projekt podporuje.

tovarna_amalie_koranova

Nakopnout motorky a Továrnu

Jedním z doposavad nejvýraznějších rezidentů Továrny jsou kluci z motorkářské dílny Custom Culture Club, kteří nejen svými custom-made stroji nakopnou 29. a 30. října celý projekt.  Poslední říjnový víkend zaplní prostor přestavby motorek pod hlavičkou výstavy All Ride Moto Show 2016. „Kam jinam výstavu padesáti pečlivě vybraných strojů, ale taky specifického příslušenství, oblečení nebo doplňků zasadit, než do bující industriální haly v Holešovicích?“ popisuje spojení s projektem rider Giulio De Blasio. „Než se z „obyčejné sériovky“ stane custom, stojí to stovky hodiny práce, plánování, vymýšlení a kreativy. Výstava All Ride si krom potěchy oka klade za cíl ukázat, že i motorka může být i uměním a to ne jen tak ledajakým. Dali jsme si záležet a vybrali jsme vyjímečné portfolio strojů, které vzešly z rukou umělců z celé České republiky a také několik kousků ze zahraničí,“ zve Giulio na akci, která podle něj skvěle zrcadlí bohatou českou custom scénu.

Doprovodný program výstavy odráží složení dalších „továrních“ spolků. Proběhne výstava grafik sítotiskového studia PopMachine Martina Fischera, do jehož místností bude možné nakouknout. Letenské nakladatelství PageFive rozbalí v přízemí pop-up poster shop a galerii s autorskými tisky a plakáty. Těšit se můžete i na silent cinema, odpočinkovou zónu a bar nebo pop-up obchody.

tovarna_all_ride_moto_show

ALL RIDE MOTO SHOW 2016 @ Továrna | Dělnická 63, Praha 7


29.října 10:00 – 21:30 | 30. října 10:00 – 16:00
Web výstavy | FB událost
Oficiální hashtag: #tovarnadelnicka

Eva Samšuková

Foto: Továrna

Taneční magazín 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..