Om Dance Academy učí jedinečný styl bollywoodského tance

Prostřednictvím tance můžete nahlédnout do pestrého světa bollywoodských filmů

 

 

Víte o tom, že prostřednictvím tance můžete nahlédnout do pestrého světa bollywoodských filmů a jeho nejnovějších trendů a forem? Choreografie jsou vždy velmi energické, nápadité a plné překvapení. Směle propojují tradiční indické tance s prvky moderních západních tanečních stylů, tedy jaké je to být klasicky i moderně laděné, svůdné, dynamické a zábavné?

 Souboj_nevěst

Bollywoodský tanec = indický filmový tanec a je především o vyprávění příběhu. Písně jsou ve filmech z určitého důvodu – například oslava, svádění, smutek… Tanec vychází ze slov a nálady dané písně, takže když jej tančíte, naplno ho prožíváte. Nápadité písně zdobí nejrůznější příležitosti, kdy se lidé setkávají a tančí v jednom kole. Bollywoodský tanec sám o sobě je fúze všech tanečních forem. Bollywood je o fantazii a půvabu, nejsou zde žádné limity pro kreativitu. B ollywoodský tanec je nejen fantastický pohyb, ale také veliká radost. Dovoluje vám na chvíli utéci z tvrdé reality a být tak emocionální, energický až kýčovitý, jak jen chcete být, bez omluvy. Bollywoodský tanec je velmi rozmanitý, jeden může být velmi tradiční, zatímco jiný může být velmi odvážný, sexy a moderní.

Om Dance Academy  se začala formovat v Praze v průběhu roku 2011. Exotický Om se svou temperamentní taneční partnerkou Lucií Linhartovou začali učit jejich jedinečný styl bollywoodského tance v centru Prahy v roce 2012 a se svými nejlepšími studenty založili taneční skupinu Om Dance Academy, jenž je velmi uznávaná indickou komunitou v ČR a pravidelně vede kurzy indického tance přímo v budově indického velvyslanectví. Svou pedagogickou činnost velmi úspěšně uplatňuje také v Mezinárodní škole v Praze (International school of Prague), kde v rámci mimoškolních aktivit učí malé tanečníky poznávat kouzlo indického tance a radosti z pohybu.

Slůně_křest_ZOO

Skupina pravidelně vystupuje na událostech pořádaných indickým velvyslanectvím – Holi (svátek barev) a Diwali (svátek světel), aj. Om Dance Academy se prezentovala na řadě prestižních událostí:

Bollywood gala v hotelu Hilton, Český lev 2012 – nominační večer, Taneční hrátky s Honzou Onderem – ČT, Sázavafest, multikulturní festival Barevná Planeta, Dance life expo Brno, veletrh Incredible India, Bofi – festival bollywoodského filmu, festival Woman&Life, Sen noci orientálnej v Bratislavě a další. Pravidelně vystupuje v rámci putovní výstavy Šangri-la ve spolupráci s CK Livingstone. Zároveň vytvořila choreografii k charitativní mu projektu UNICEF na podporu dětí v Africe a je držitel 3. Ceny  (2013, 2015) a 1. Ceny (2014) v mezinárodní soutěži orientálního tance, která proběhla v rámci Let’s Dance Festivalu.

Pinga

Hlavním posláním Om Dance Academy je šíření lásky a pozitivní energie, jež jsou ukryté v každém z nás. S láskou k indické kultuře a tradici se podílíme na jejím šíření v naší zemi a okolí. Nevymezujeme se tedy jen pro tanec, ale celkově představujeme a pomáháme porozumět indickým zvykům a mentalitě. Proto je skupina Om Dance Academy velmi činorodou a žádanou taneční skupinou.

Om Dance Academy = legrace, radost, pozitivní energie a nezapomenutelný zážitek – uspořádá pro Vás „ pravou Bollywoodskou party se vším všudy“.

Zažijte indický sen a roztančete svá těla i smysly…

India

Dále nabízíme doprovodné kulturní zpestření:

– taneční vystoupení, od klasických po nejmodernější styly – festivaly, plesy, oslavy, apod.

– taneční workshop  (dospělí i děti), příp. i s projekcí bollywoodských filmů

– indické svatební tance

– autentickou indickou kuchyni ve spolupráci s indickou restaurací The Pind, Curry house

– malování hennou

– módní přehlídku, hostesky v indickém oblečení

– upomínkové focení v Sárí ( tradiční indický oděv )

– doprovodný program DJ, který hraje veškeré indické hity

– průvodcovské služby pro indické skupiny

 

Pravidelné kurzy tance:

Začátečnícistředa – 17.30–19.00 – Indické velvyslanectví, Milady Horákové 60/93, přímo st. Hradčanská

Dětistředa – 16.00-17.00 – Flame Dance – Sokolovská 22, přímo u st. Florenc

Pokročilíúterý – 20.00-21.30 – Pure studio – Štěpánská 45, přímo u Václavského náměstí

 

 

Více o nás na našich webových stránkách www.bollywooddance.cz

https://www.facebook.com/OmDanceAcademy.cz/?fref=ts

Taneční magazín

Jeden komentář u “Om Dance Academy učí jedinečný styl bollywoodského tance”

  1. Moc vám to sluší! Jste úžasné a předávat lásku je potřeba vždy a všude! Přeji vám všem
    mnoho krásných chvil s bollywodskými tanci!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..