Between the World and Me

Tvorba audiovizuálního umělce Jana Šrámka v NoD

 

 

Unikátní 360-ti stupňová projekce Jana Šrámka ve Video NoD

Jan Šrámek & Dizzcock
Between the World and Me
Vernisáž: 16. 3. 2016, 19:00
Výstava potrvá od 17. 3. do 10. 4. 2016
Kurátorka: Veronika Zajačiková
Text: Lumír Nykl

Galerie Video NoD představila s vizuálním umělcem Janem Šrámkem originální autorskou 360-ti stupňovou video projekci, která zavedla  diváky Experimentálního prostoru NoD do imaginárního animovaného prostředí severoamerického města Detroit. Unikátní technologický koncept galerie Video NoD se spojil s charakteristickým rukopisem současného animátora a ilustrátora Jana Šrámka v projektu Jan Šrámek & Dizzcock: Between the World and Me. Vernisáž výstavy proběhla  16. 3. 2016 v 19:00 (Video NoD – Experimentální prostor NoD, Dlouhá 33, Praha 1), od 21:00  poté  proběhla  audiovizuální show VJ Kolouch & Dizzcock. Výstava potrvá do 10. 4. 2016.

sramekteaser1

Jan Šrámek je současný etablovaný vizuální umělec nastupující generace, ilustrátor a grafik, známý též svými aktivitami v oblasti VJingu, v rámci kterých se jako VJ Kolouch účastní mnoha domácích a zahraničních audiovizuálních festivalů. Soustředí se na experimenty s pohyblivým obrazem, konkrétně s animovaným filmem či vektorovou grafikou. Zajímá se o prozkoumávání možností a vztahů mezi statickými a pohyblivými obrazy. Výsledná Šrámkova audiovizuální díla jsou charakteristická zvláštní narativní poetikou, která vypráví příběhy z nejasně definovaného pomezí mezi světem přírody a urbánního prostředí.

sramekteaser2

Pro galerii Video NoD připravil Jan Šrámek unikátní 360-ti stupňovou projekci, site-specific projekt s názvem Between the World and Me, který odkazuje k literárnímu dílu amerického autora Ta-Nehisi Coatese. Obsah výstavy se vztahuje k aktuálnímu albu Dizzcocka Elegy of Unsung Heroes, čerstvě oceněného cenou Vinyla za nejlepší album roku 2015, na jehož vizuální podobě se Jan Šrámek podílel. Výstava rozšiřuje původně audiovizuální performance o kontext galerijního prostředí.  Tematicky se výstava dotýká aktuálních sociálních a politických problémů – v případě výstavy Between the World and Me zobrazených prostřednictvím krachem zasaženého amerického m sta Detroit.

 

56e31a1a8453b

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..