Sinatrovská mánie zachvátí celé Česko

Oslavy na počest hudební legendy Franka Sinatry se odehrají po celém světě a Česko nebude výjimkou. Průběh příprav sleduje i Sinatrova rodina. Pořadatelé přidávají koncerty v Brně a Ostravě, na pódiu se vystřídá 40 umělců.

 

 

 

Král swingu Frank Sinatra by na konci letošního roku oslavil jubilejní 100. narozeniny. Oslavy na počest hudební legendy se odehrají po celém světě a Česko nebude výjimkou. Koncertní turné s názvem Sinatrology vyvrcholí 12. prosince v Praze přesně v den narozenin velkého šéfa. Špičkový český i mezinárodní swing si v prosinci užijí i moravské metropole. Pro velký zájem o vstupenky pořadatelé přidali koncerty 10. 12. v brněnském Bobycentru a 11. 12. v ostravském Gongu.

„Frank Sinatra má v česku mnoho fanoušků, kteří u tohoto neopakovatelného momentu chtějí být osobně. Děláme vše pro to, aby program byl přístupný co největšímu počtu diváků,“ říká jeden z pořadatelů akce David Salomon.

Program bude na všech zastávkách stejný. Na podiu se vystřídá 40 umělců, kteří budou osobitě interpretovat více než 50 sinatrovských hitů. Ze zahraničí dorazí německá swingová hvězda Tom Gaebel, filipínský entertainer Arthur Manuntag, slovenská vibrafonistka Ludmila Štefániková a z Los Angeles přijede zpěvačka Yanna Fabian. Z českých hudebních osobností vzdají Sinatrovi hold swingový zpěvák Jan Smigmator, Pavel Šporcl, Tereza Černochová, Jiří Stivín a další. Všechny umělce doprovodí RTV Big band Felixe Slováčka. Taneční show na míru chystá tanečník a choreograf Pavel Strouhal a jeho ProjectWings.

„Jsme v kontaktu se zástupci Sinatrovy rodiny, která naší snahu podpořila. Společně s mými přáteli z hudební branže máme připraven program ve velkém stylu našeho idolu. Sto let, to se nebude nikdy opakovat a moc se na to těšíme,“ doplňuje zpěvák Jan Smigmator, který je autorem dramaturgie.

Záštitu nad akcí převzal ministr kultury Daniel Herman.
Předprodej byl zahájen v síti Ticketstream a vstupenky jsou v ceně od 599 Kč.
Veškeré důležité informace pro fanoušky jsou na webu www.sinatrology.com
Sinatrology_national

SINATROLOGY

BRNO – Bobycentrum, 10. prosince 2015
OSTRAVA – Gong, 11. prosince 2015
PRAHA – Obecní dům, Smetanova síň, 12. prosince 2015
PRAHA – Obecní dům, Smetanova síň, 13. prosince 2015

Felix Slováček & RTV Big Band

Jan Smigmator – zpěv (CZ) Arthur Manuntag – zpěv (PH) Tom Gaebel (DE)
Pavel Šporcl – housle (CZ)  Jiří Stivín – flétna (CZ) Felix Slováček jr. – klarinet (CZ)
Tereza Černochová – zpěv (CZ)  Yanna Fabian – zpěv (CZ/US), Martina Bárta – zpěv (CZ)
Ludmila Štefániková – vibrafon (SK) Markéta Smejkalová – saxofon (CZ)

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..