Hvězdná primabalerína Polina Semionová

Polina Semionová si získala i přes svůj mladý věk celosvětovou proslulost

Primabalerina ruského původu Polina Semionová si získala díky své vynikající technice celosvětovou proslulost již během studií na moskevské Státní akademii. Velkou měrou k její popularitě přispěly i vítězství na prestižních tanečních soutěžích (vybojovala si první ceny v Moskvě v roce 2001 a v Petrohradě v roce 2002 a první juniorskou cenu v Nagoji v roce 2002). Díky těmto úspěchům okamžitě dostává sólové angažmá v baletním souboru Státní opery v Berlíně. Bylo jí teprve 17 let. Podobný úspěch se žádné jiné baletce v historii souboru nepodařil. V roce 2004 se stala první sólistkou Státního baletu Berlín. Od sezóny 2005-6 je stálou hostující sólistkou ve Vídeňské státní opeře, pravidelně hostuje také na dalších světových scénách. Polina jde od úspěchu k úspěchu.

Polina Semionová

V roce 2005 získala Cenu německých kritiků, v roce 2007 byla kritiky vyhlášena nejlepší tanečnicí v zemi. V roce 2011 debutovala v roli Kitri jako sólistka Amerického baletního divadla, jehož první sólistkou se stala v září 2012.

Polina Semionová

V roce 2014 byla za několik rolí ztvárněných v Americkém baletním divadle nominována na Cenu Benois a získala ji.

Polina má také své idoly, tedy ženy, které ji ovlivnily. Obdivuje Alessandru Ferri, protože má děti a dokázala spojit obojí, kariéru i soukromý život, což se mnohým baletkám nedaří.

Polina Semionová

Foto: https://www.facebook.com/polinasemionova

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..