PROCES

Vše, co jste chtěli vědět o tanci, ale báli jste se zeptat

 

 

Experimentální prostor NoD uvedl  inscenaci PROCES v rámci PQ 2015

V rámci letošního ročníku Pražského Quadriennale  diváci zhlédli v Experimentálním prostoru NoD  Doru Sulženko Hoštovou se svou inscenací PROCES.

Proces v tomto případě není „Kafkův“, ale tvůrčí. Pohled na vznik tanečního představení z různých úhlů, po vrstvách. Málokdy diváci přemýšlejí o tom, co stojí za hotovým představením. Co by se ale stalo, kdyby sledovali proces jeho vzniku? Jednotlivé pohyby, pokusy, samotný pohyb a zvuk, zkoušení, opakování a neustálé hledání.

20150122_7289

„Dora patří k originálním tanečníkům a choreografům, kteří se snaží stále hledat nové způsoby vyjádření a má tak v dramaturgii NoDu své místo. Představení Proces kolem sebe navíc vyzařuje auru dobrodružství,“ dodává dramaturg Experimentálního prostoru NoD Adam Halaš.

20150122_7287

“Dvojice hlavních protagonistů hraje a tančí s obrovským nasazením (…). Ačkoli je inscenace pojata s nadsázkou, s pohybem a jeho kvalitou zacházejí interpreti poctivě. Jde především o promyšlené autorské představení s názorem. A to zdaleka není samozřejmost. Stejně jako schopnost podívat se na svůj vlastní obor s nadhledem. „Moderní a současný tanec jsou již dosti zralé žánry, aby si své stereotypy a klišé vytvořily, proč se jim tedy také s chutí nezasmát?“ – Lucie Kocourková, Opera Plus

20150122_7185

Námět a choreografie: Dora Sulženko Hoštová

Spolupráce: Jan Čtvrtník

Hrají, tančí: Dora Sulženko Hoštová, Jan Čtvrtník

Dramaturgie: Marta Ljubková

Hudba: Johana Švarcová

Light Design: František Fabián

Kostýmy: Vladimíra Fomínová

20150122_7170

 

Foto: NoD

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..