THE PLACE TO BE IN THE MIDDLE OF NOWHERE (PREMIÉRA)

Jak vypadá jednoduchá rovnice průměrného pokusu o spolužití?

Boring Boy Guilty Girl: THE PLACE TO BE IN THE MIDDLE OF NOWHERE (PREMIÉRA) aneb jak vypadá jednoduchá rovnice průměrného pokusu o spolužití?

01

11.6.2015 od 20:00 v Experimentálním prostoru NoD

„…vizuální představení o potřebě vytvořit poetický prostor, kde je možné zažívat sny i lásku a utahovat si z gravitace i všedního pojetí logiky.“

Unikátní pohybově herecké představení, ve kterém se dva performeři vydávají na absurdní expedici s cílem najít jednoduché pravdy, nekomplikovanou lásku a na své cestě přitom mimoděk vytvářejí smyslnou poezii. V prázdném prostoru budují improvizovaná obydlí, která tvoří kulisy pro jejich existenci. Zdá se, že konstrukce drží pohromadě, jen díky jejich vzájemnému propojení. Podaří se jim společně vyřešit jednoduchou rovnici průměrného pokusu o spolužití:

[ ( CHLAPEC + DÍVKA ) – věci ] = [ ŽIVOT : ( ( myšlenky x pocity ) + sex ) ]

Situace, které vytvářejí svojí energií, odvahou a tvůrčím zápalem, jsou křehké a pomíjivé stejně jako pravda sama. V jejich světě není pravda, ostatně podobně jako láska nebo umění, pevně daná (taková je pouze smrt). Je třeba si ji vytvořit a přetvářet, aby sloužila jako pohyblivé hřiště dvou duší, které jsou nasycené neochotou dospět ke klidu a bezpečí.

03

„Klára Alexová je neotřelá herečka, tanečnice a pefrormerka – výrazný talent nové generace umělců. Po delší době se vrací do Čech s vlastním projektem.“ říká Adam Halaš, umělecký šéf Experimentálního prostoru NoD a dodává: „Jedná se o umělkyni, která svým autorským projevem v oblasti performance, tance a mimu patří mezi špičku.“ Klára Alexová vystudovala Duncan Centre v Praze a v roce 2009 absolvovala na De Theaterschool v Amsterdamu v oboru mime.

Autoři a účinkující: Klára Alexová a Peter Vandemeulebroecke
Vnější oko a PR text: Ko Van Den Bosch
Kamera a střih: Jorine Witte
Vizuál a grafický design: Marc Stoffels
S podporou: Noord Nederlands Toneel a o. s. Obnaženi

 

02

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..