Program NoD březen 2015

„Za závěsem“ – autoři výstavy fotografují dekadentní krásu sex shopů

 

54eda843c8d5e

 

Út 3. 3. od 19:30
Krása dneška – Cyklus moderní a soudobé hudby | Francouzské dada
EVENTS

Koncert z unikátního cyklu PKF – Prague Philharmonia, složený z děl autora Erika Satieho. Zvláštním hostem bude básník Eugen Brikcius.
250 Kč / 150 Kč senioři / studenti vstup zdarma
St 4. 3. od 19:00
Lenka Klodová: Showrooms
GALERIE
VERNISÁŽ do 3. 4.

Autorka v galerii vytvoří několik prostředí, ve kterých se postupně uskuteční šest striptýzů. Jejich záznam se zde bude promítat – výstava se tak bude ve svém průběhu vyvíjet. Kurátor: Jiří Machalický. Striptýzy: 3. + 5. + 10. + 13. + 19. + 24. 3. / vždy v 19:00. Vernisáž konečné podoby výstavy proběhne 24. března v 19:00.
FREE

St 4. 3. od 19:00
Michal Cihlář, Veronika Richterová: Za závěsem
GALERIE
VERNISÁŽ do 3. 4.

Autoři výstavy již léta fotografují dekadentní krásu sex shopů – vzrušující zátiší a kompozice z bizarních pomůcek, neóny a pouťovou typografii. Unikátní sbírka v Café NoD ukáže i již zaniklé obchody třeba v Paříži nebo v Mnichově.
FREE

St 4. 3. od 19:00
Video NoD | Migrating Image
GALERIE
VERNISÁŽ do 3. 4
.
Mladí čeští autoři pracující s principy analogovéha videa představí možné přístupy k této umělecké disciplíně (videoinstalace, videoskulptura, performance a další). Kurátorka: V. Zajačiková
FREE

St 4. 3. od 19:00
NoD Mini | Tomáš Motal: Traum records
GALERIE
VERNISÁŽ do 3. 4.

Do světa hudby a praskajících desek nás zavede výstava grafik Tomáše Motala. Stejnou uměleckou hodnotu jako obraz může mít i obal klasického vinylu. Kurátorka: Tereza Kopecká.
FREE

St 4. 3. od 19:00
Drum“n“jazztrip group Family Conspiracy
EVENTS

Kapela složená z hudebníků a vokalistů z rodiny Bauer – Alice, Varhan a Eliáš (a někdy i rodinných přátel) předvede kreativní improvizaci na Varhanovy žánrově neomezené skladby. Dominují zejména vokály obou sourozenců a Hammond organ.
FREE

Čt 5. 3. od 18:00
Sympozium VideoArt #1
EVENTS

Přednášky, inspirativní projekce a debata ve společnosti legend českého videoartu. Jednodenní akce bude hledat odpověď na otázku Co je videoart? z pohledu technologie, historického vývoje a zkoumání děl hlavních představitelů. Přednášky povedou: Vlasta Čiháková Noshiro, Tomáš Ruller, Jaroslav Vančát, Lenka Dolanová, Petr Vrána a další.
FREE

Pá 6. 3. od 20:00
Jeden svět | Bubble Free koncert
EVENTS

Festival Jeden svět zve na koncert egyptského písničkáře a symbolu revoluce Ramyho Essama, venezuelského právníka obětí režimu Alfreda Romera, ukrajinské kapely Krapka a českých ILLE. Přijďte si prasknout své hudební bubliny!
FREE

So 7. 3. od 21:00
Drum“n“jazztrip group Family Conspiracy
EVENTS

Druhý večer s kapelou složená z hudebníků a vokalistů z rodiny Bauer.
FREE

Ne 8. 3. od 20:00
Afterparty Pavlína Morganová: Někdy v sukni
EVENTS
Afterparty zakončení výstavy Pavlíny Morganové Někdy v sukni v Galerii hlavního města Prahy – Dům u Zlatého prstenu. Hraje DJ Babe LN.
FREE

Po 9. 3. od 20:00
Šest miliard Sluncí
TEATRO

Divadelní projekt inspirovaný Alzheimerovou chorobou. Budete se smát a
pak plakat, plakat a smát se, smát se a plakat až do stavu, kdy nebudete vědět, máte-li se smát či plakat. Režie: E. Rysová. Hrají: M. Jansová, P. Labudová, J. Kniha, V. Marhold, O. Novotný, O. Schmidtová / E. Vojtová. Uvádíme naposled v sezóně.
250 Kč / 150 Kč / TRAILER 

Út 10. 3. od 20:00
Dora Sulženko Hoštová, Jan Čtvrtník & NoD: Proces
TEATRO

…bez příběhu, bez emocí, beze smyslu… bez humoru, bez režie, bez nadhledu… trapný, nahý, krátký… bez konce a bez názoru. Pořád málo a přesto příliš moc! Pohybové představení o procesu tvorby s hudbou Johany Švarcové ukáže, co všechno jste chtěli vědět o tanci, ale báli jste se zeptat. Účinkují: D. S. Hoštová, J. Čtvrtník.
250 / 150 Kč

Čt 12. 3. od 20:00
NoD / Kviiiz
EVENTS

Další vydání vědomostního zápolení na vlnách vašich mozkových závitů. Registrace týmů o maximálně 4 lidech probíhá od 19:30 do 19:50.
FREE

Pá 13. 3. od 16:00
Electronic Beats | LeafAudio workshop
EVENTS

Workshop k desátému výročí festivalu Electronic Beats, na kterém si účastníci sestaví vlastní mini syntezátor pod vedením týmu z německého studia LeafAudio.
1 400 Kč / rezervace nutná

Po 16. 3. od 20:00
Studio DAMÚZA, kolektiv a Jiří Havelka: Já, hrdina
TEATRO

Žádné divadlo, pouze holá rekonstrukce. Autorský projekt rekonstruuje činy bratří Mašínů a poskytuje maximálně objektivní prostředí pro rozřešení jednoduché, ale vyhrocené otázky: vrah nebo hrdina? Režie: J. Havelka. Hrají: S. Adamová, A. Ballayová, J. Böhm, E. Burešová, M. Čížek, J. Jelínek, B. Kubátová a další.
180 Kč / 120 Kč / TRAILER

Út 17. 3. od 19:00
THINK ARCH 2014
EVENTS

Vyhlášení výsledků 3. ročníku soutěžní architektonické přehlídky studentů a mladých architektů THINK ARCH 2014. Afterparty: DJ Henriette, Více na www.thinkarch.cz.
FREE

St 18. 3. od 20:00
Ondřej David: Kitchen Drama – Apokalypsa v kuchyni
TEATRO

Kuchaři vylezli ven ze zaprasených kuchyní a derou se na výsluní. Paničky, kumpáni a jiná zvířátka se hrnou ke sporákům. Kdo nevaří, bude znemožněn. Kdo nebude mluvit o jídle, ať raději mlčí. Tak pravil Kuchař. Jíst chci a pojídán být chci. Režie: O. David. Hrají: I. Uhlířová, I. Kristeková, R. Fiala, M. Kern, D. Dittrich.
250 Kč / 150 Kč / TRAILER

Čt 19. 3. od 20:00
Centrum pro studium populární kultury | Ráj existuje! Útěk z nesvobodného světa na zidealizovaný venkov jako motiv v dyspotické sci-fi
EVENTS

Moderní sci-fi často pracuje s polaritou urbánního a rurálního prostoru. Zatímco futuristické město zhmotňuje naše nejhorší noční můry a obavy z budoucnosti, symbolika venkova v sobě obvykle ukrývá naději v lepší zítřky. Téma představí Marek Škorvaga a doprovodí jej filmové a jiné vizuální ukázky.
FREE

So 21. 3. od 19:30
J. Lepšík, M. Fröhlichová: Pan 2B a slečna Růžová
TEATRO

Přetočit myšlenku, v pět hodin ráno. Kafe. Linie, barva, abstrakce. Svobodný pohled na věc je moment, který určuje naši estetiku. Fyzické divadlo o barvě, lince a jednom tvůrčím dilematu. Inspirováno pohádkovým příběhem M. Jagra.
150 Kč / 100 Kč

So 21. 3. od 22:00
EDIT. Only the reworked ones.
EVENTS

Remixes & Covers & Edits. Pavel Bidlo & Jorgos hrají nové verze místo původních.
FREE

Po 23. 3. od 20:00
Balada života
TEATRO | NoD Beginners

Co je smyslem našeho života? Vychovat děti, budovat si kariéru…? Pro každého je to něco jiného, ale cíl je společný. Všichni chceme být šťastní. Ale co když nás všichni opustí? Absolventské drama Kateřiny Šířkové s prvky pantomimy a tance.
100 Kč

Út 24. 3. od 20:00
Stanice Transcendence
TEATRO | NoD Beginners
Stanice transcendence, poslední místo před narozením, kde staré musí být zapomenuto a nové nalezeno. Stará zkušená duše a zbrusu nové tělo jsou nucené ke spolupráci. Životní hra začíná a na vás závisí její výsledek. Bakalářské představení Elišky Navrátilové. Režie: V. Daňhová. Účinkují: E. Navrátilová, A. Vanacká.
100 Kč

St 25. 3. od 20:00
Nebeský – Trmíková – Prachař & 420PEOPLE & NoD:
Peklo – Dantovské variace
TEATRO

David Prachař, Lucie Trmíková a 420PEOPLE v tragikomedii o souboji se životem mírně za zenitem. Hudba Jana Šikla a tanec v kolotoči nudy, lenosti a apatie. Peklo není místo, je to stav duše. Režie: Jan Nebeský.
300 / 200 Kč / TRAILER

Čt 26. 3. od 20:00
Večer s Psychologie.cz | Pavel Rataj: Jak pečovat o partnerský vztah

Moderní doba nabízí velké množství knih, článků, workshopů a filmů o partnerských vztazích a přesto se lidé bojí závazných dlouhodobých partnerství. V partnerských vztazích jsou ztraceni a dělají školácké chyby. Jak to, že nedokážeme toto uvědomění přenést do reálných situací našich vztahů?
100 Kč

So 28. 3. od 22:00
URBAN BEATS
EVENTS

Pravidelný mejdan se věnuje urban music, tzn. hudbě ulice od Kingstonu přes New York a Barcelonu až třeba po senegalský Dakar. Rozšiřte si obzory, rezidenty těchto večerů jsou ostřílení DJs Admirál Kolíbal, Ed Bass a jejich hosté.
FREE

Po 30. 3. od 20:00
Vacovská, Dusilová, Spitfire Company & DAMÚZA:
One Step Before the Fall
TEATRO

Hypnotická hlasová a zvuková vlna v podání zpěvačky Lenky Dusilové a silový tanec Markéty Vacovské se v jediném momentu střetávají uprostřed boxerské arény. Oceňovaný projekt tematizuje motiv boje, vyčerpanosti, projevů Parkinsonovy choroby a kolapsu. Koncept, režie: Petr Boháč.
250 Kč / 150 Kč / TRAILER 

Út 31. 3. od 19:30
Krása dneška – Cyklus moderní a soudobé hudby
Sovětská píseň mezi jazzem a Čajkovským
EVENTS

Kocenrt z unikátního cyklu PKF – Prague Philharmonia, tentokrát věnovaný písňovému dílu Isaaka Osipoviče Dunajevského.
250 Kč / 150 Kč senioři / studenti vstup zdarma

Tip na příští měsíc

St 1. 4. od 20:00
LUR (SWE)
EVENTS

Povstali z nejtemnějších elektronických skládek plných zapomenutých hraček a bizarních vynálezů. LUR přináší nepoddajnost a tanec. Liveloopingové šílenství, devastující beaty, interaktivní vizuály a podivné nástroje se prolínají v jednom výjimečném vystoupení.
130 Kč předprodej / 150 Kč na místě / VIDEO

16. 4. od 20:00
SPAM: SMRT

Audiovizuální představení, na němž spolupracují Vladimir 518, David Vrbík a Ondřej Anděra s dvojicí tanečníků Janou Vránou a Palem Kršiakem. se odehraje v prostorách sálu klubu ROXY. Hlavním tématem novátorského audiovizuálního díla s živou pohybovou performancí je fenomén smrti a koloběhu života.
250 Kč + poplatky

Vstupenky na jednotlivá představení je možné zakoupit prostřednictvím webu GoOut. Využít můžete i předprodej v NoD každývšední den od 16 do 20 hodin.

 

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..