Egyptská taneční hvězda Mohamed Kazafy v Praze!

Taneční festival Dance of Love nabídne 7. února 2015 unikátní show orientálního tance. Show Gala Oriental bude poprvé představena v České Republice

 

 

Taneční festival Dance of Love nabídne 7. února 2015 unikátní show orientálního tance, kde se představí přední světový tanečník Mohamed Kazafy se svou orientální folklórní skupinou Kazafy Troupe International. Skupina představí folklórní styly orientálního tance v Kazafyho autentických choreografiích. Show Gala Oriental bude představena poprvé v České republice, uskuteční se v Praze, v divadle Metro v 19 hodin.

Publikum se seznámí s tradičními egyptskými tanečními styly: saidi, hagallou, nubijským tancem, shamadanem, tancem mwashahat a tancem se závojem. Kazafy představí i vlastní speciální choreografii odkazující na politickou situaci v Egyptě. 

V Kazafy Troupe International uvidíte přední české a slovenské orientální tanečnice, které stmeluje Karolína Idrisová: “Tančit s společně s Kazafym je snem každé orientální tanečnice. Mohamed je nejen výborným tanečníkem, ale i originálním choreografem, jehož taneční podpis vždy rozeznáte. To, že se podařilo představit projekt Kazafy Troupe International mezinárodnímu publiku v Londýně na podzim 2014 a nyní i tomu českému právě na Gala Oriental show Festivalu Dance of Love je obrovskou vizitkou orientálního; taneční scény v ČR.”

Mohamed Kazafy (Egypt) začal svou taneční kariéru před 20 lety ve slavné egyptské skupině zvané Reda troupe. Jeho učitelem nebyl nikdo jiný než samotný zakladatel skupiny Mahmoud Reda a také legendární tanečnice Farida Fahmy. Po několika letech tréninku se Mohamed vytančil až na pozici sólisty a svým tanečním uměním dnes ohromuje po celém světě. Je také celosvětově uznávaným lektorem. Jak dodává Karolína: „Nečekejte žádné hedvábné vějíře, baletění, novodobé mixy a fusiony, ale pořádnou dávku čistokrevné orientální folklórní šťávy a radosti ze života!“

Mohamed Kazafy je zakladatel orientální folklórní skupiny Kazafy Troupe International, která již několik let působí v Japonsku, Řecku, na Kypru, v Argentině a dalších zemích. V roce 2014 vznikla iniciativa propojit všechny země do jedné velkolepé orientální folklórní show, která měla premiéru letos (2014) v Londýně na galashow festivalu Shimmy in the City za účastni mj. i tanečnice z České republiky.

Jsou to lektorky Centra tance: Karolina Idrisová, Helenka Trnková, Marcela Kordačová, Šárka Martináková a Lucie Šilerová a tanečnice: Kristýna Lédlová, Jana Jannah Polívková, Linda Kolcunová, Lubka Žideková, Jana Voříšková, Sahar, Halka Tytykalová, Veronika Ešnerová, Rie Hiramatsu, Míša Blažíková, Míša Kamarádová, Diana Stiborová.

Na festivalové show v divadle Metro vystoupí kromě Kazafyho další mezinárodní taneční hvězdy – Elena Dahabeya.

Zatančit si můžete společně s Kazafym všichni – v pátek 6. února proběhne workshop zaměřený na Kazafyho jedinečnou techniku a v neděli 8. února tématické semináře zaměřené na babouti (tanec se lžícemi) a ghawazi. Podrobný program naleznete na www.danceoflove.cz.

kazafy

Představení: 7. února 2015, 19:00 h

Festival Dance of Love pořádá Centrum tance

www.facebook.com/kazafytroupeinternationalprague

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..