Jak se vyrůstá mezi vrahy?

Tanečně – divadelní komedie Černá ovce rodiny

 

 

V pondělí 1. prosince 2014 uvede Experimentální prostor NoD premiéru tanečně-divadelní komedie Černá ovce rodiny, která zavede diváky do světa dospívající dívky Oly. Na přípravách představení určeného pro celou rodinu spolupracují výrazné osobnosti české divadelní a taneční scény: režisérka Viktorie Čermáková, choreografka Jana Vrána, scénáristka Alexandra Macháčová, tanečnice a herečky Markéta Vacovská, Lilian Fischerová, Kateřina Stupecká, tanečník Tomáš Červinka a herec Radim Madeja.

Ola Hepnarová-Breiviková slaví své třinácté narozeniny. Rodinná oslava nestojí za moc, dárky nesedí a ani se nelíbí. Vypadá to, že jediné, čemu rodiče rozumí, je jejich firma DOPISY OD SRDCE, která se specializuje na psaní a rozesílání nenávistných anonymů. Proč dostává Ola každý rok k narozeninám zbraň a modely aut? Co tím chtějí rodiče naznačit?

Domnívala jsem se, že hlavní postava bude fascinována agresí, negací a mystikou, bude podléhat charismatickým vůdcům. Ale v našem příběhu jde o víc, než to. Jde o nalézání vlastní pravdy, zodpovědnosti, talentu a citlivosti vůči lidem i sobě samému,“ upřesňuje téma představení režisérka Viktorie Čermáková.

Do jaké míry se Ola nechá ovlivnit a zda se přikloní na stranu svých rodičů se dozvíte na premiéře Černé ovce rodiny, 1. prosince 2014 ve 20:00 v Experimentálním prostoru NoD.

54623949c92be

Vstupenky je možné zakoupit již nyní na webu www.goout.cz nebo v předprodeji, každý všední den od 16:00 do 20:00 v prostorách Café NoD.

Vstupenky: http://goout.cz/cs/divadlo/cerna-ovce-rodiny/rrow/ – „T“:“1.12.2014_20:00″

Ke stažení: http://nod.roxy.cz/upload/documents/foto-cerna-ovce-rodiny.zip
Vizuál představení ((c) Laura Arena)
Tvůrci a účinkující (foto: Johan Orlitz), zleva: Alexandra Macháčová, Jana Vrána, Viktorie Čermáková, Radim Madeja, Tomáš Červinka, Kateřina Stupecká, Tomáš Drobil, Lilian Fischerová, Markéta Vacovská.

Viktorie Čermáková, Jana Vrána, Alexandra Macháčová:
Černá ovce rodiny

Ola: Markéta Vacovská
Matka Depka: Lilian Fischerová
Otec Smajlík: Tomáš Červinka
Děda Šansón: Radim Madeja
Venda: Tomáš Drobil
Wendy: Kateřina Stupecká
Choreografie: Jana Vrána
Scéna: Ondřej Lipenský
Kostýmy: Jessica Monteiro
Hudba: Vojtěch Komárek
Scénář: Alexandra Macháčová
Dramaturgie, režie: Viktorie Čermáková

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..