Boj na život a na smrt

Spitfire Company tematizuje motiv boje, vyčerpanosti, projevů Parkinsonovy choroby a kolapsu

 

 

 

 

Boj na život a na smrt znovu v NoD

One Step Before The Fall

Od 26. 11. se zase budeme potkávat v ringu. Markéta Vacovská v roli boxera Muhammada Aliho a zpěvačka Lenka Dusilová mají energii, která bourá NoD. Příběh, který společně vypráví, představuje sílu a chuť bojovat, prohry i vítězství. Červenou nití tanečního příběhu je Parkinsonova choroba a možná vize konce našich životů.

boxer119


Hypnotická hlasová a zvuková vlna v podání zpěvačky Lenky Dusilové a silový tanec Markéty Vacovské (27. 11., 15. 12.) a Veroniky Kotlíkové(26. 11.) se v jediném momentu střetávají uprostřed boxerské arény. Multižánrový projekt vysoce oceňovaného uskupení Spitfire Companytematizuje motiv boje, vyčerpanosti, projevů Parkinsonovy choroby a kolapsu. Je možné najít poetiku na místě, jako je boxerský ring?

Boxer přece v ringu taky tančí, ovšem s cílem svého partnera položit na lopatky, zničit jej. Sám Muhammad Ali o sobě prohlásil: „Létám jako motýl, bodám jako včela. Tvoje pěsti nemohou zasáhnout to, co tvoje oči neuvidí.“ Ali šel od vítězství k vítězství, neohrožený a zároveň angažovaný – koho však porazit nedokázal, bylo jeho vlastní tělo a nemoc. A tento okamžik, onen moment pádu, tvoří nejsilnější část celého představení.

Zápas v ringu umocňuje hlas a hudba Lenky Dusilové, která v některých okamžicích tvoří dokonce dominantní složku celého prožitku. To hlavní se potom odehrává v rovině střetu tance a hudby.

boxer140

Přijďte se podívat na příběh jednoho zápasu a najít bojovníka, který je v každém z nás.

Vstupenky na představení jsou k dispozici na webu GoOut.cz nebo každý všední den od 16:00 do 20:00 v NoD.

Teaser: http://youtu.be/O4DIvp-tFbQ

Vstupenky: http://goout.cz/cs/kluby/experimentalni-prostor-nod/n/

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..