Světově proslulé taneční divadlo Do-Theatre zaplaví Prahu sny

Líbezné sny střídající noční můry, skvělý hudební doprovod a hutná atmosféra zaručují, že návštěva divadla po sobě divákům zanechá víc, než jen husí kůži.

Do Prahy se po pěti letech vrací světově proslulé taneční divadlo Do-Theatre. Průkopníci fyzického divadla a tvůrci naléhavých a poetických choreografií do České republiky poprvé přivezou vizuálně strhující představení Gofmaniana. Dust of Dreams. Publiku jej zahrají rovnou dvakrát, 23. a 24. října, k příležitosti narozeninových oslav klubu ROXY a Experimentálního prostoru NoD BE22, které trvají od 20. do 26. října.

Gofmaniana

Do-Theatre zabírá již od devadesátých let jedinečné postavení na evropské divadelní scéně a bez přestání dále rozvíjí svůj originální styl. Za více než 20 let existence vystupoval soubor ve více než 30ti zemích po celém světě. V čele Do-Theatre stojí režisér, choreograf a tanečník Evgeny Kozlov, který ve své tvorbě propojuje divadlo s tancem, hudbou a vizuálním uměním. Často spolupracuje s filmaři či psychoterapeuty. “ Taneční představení se mi většinou zdají nudná, raději sleduji filmy, poslouchám hudbu, čtu knihy, nebo jednoduše čerpám ze svých snů a pozorování okolního světa,“ popisuje Kozlov svou inspiraci.

3. a 24. října předvede Do-Theatre v české premiéře představení Gofmaniana. Dust of Dreams, inspirované fantaziemi výstředního německého spisovatele, hudebního skladatele a malíře E. T. A. Hoffmanna. Výpravná a inspirativní tanečně-divadelní show s magickou scénografií, originální hudbou, projekcemi, surreálnými kostýmy maskami vypráví příběh osamělé duše, která upřednostnila snění a iluze před všemi svody tohoto světa. Líbezné sny střídající noční můry, skvělý hudební doprovod a hutná atmosféra zaručují, že návštěva divadla po sobě divákům zanechá víc, než jen husí kůži.

„Zakladatel a umělecký vedoucí DoTheatre Jevgenij Kozlov, původem a ovanutím z Petěrburgu s jeho vrstevnatou uměleckou pamětí, je generačním nositelem víry v posvátné poslání umění, v jehož krajině bydlí spíše než ve skutečnosti. Zasvěcení v Praze DoTheatre znají, a informace o jeho říjnovém hostování má pro ně esoterickou hodnotu …..“  Nina Vangeli

Představení je inspirováno nerealizovaným scénářem Andreje Tarkovského „Hoffmanniana“, věnovaným posledním dnům Hoffmannova života. Ten kromě Franze Kafky či E. A. Poea inspiroval k tvorbě například Neila Gaimana či The Residents. Přijďte se také ponořit do jejich světa.

Podívejte se na trailer k představení: http://youtu.be/exK79mQixfo

Do-Theatre: Gofmaniana. Dust of Dreams
23.
a 24. 10. 2014 / 20:00

Tanec: Alexander Bondarev, Evgeny Kozlov, Daria Shapran, Irina Kozlova
Hudba: Anton Berman
Scéna: Alexander Bondarev
Video: Tanya Williams, Max Pfeffer
Technika: Max Pfeffer
Produkce: Platforma Productions, Do-Theatre & Philosophicum

Představení je mezinárodně srozumitelné, obsahuje pasáže v anglickém jazyce.

Vstupenky je možné zakoupit na webu GoOut nebo každý všední den od 16:00 do 20:00 v NoD. 

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..