Hrátky s Janem Onderem

Jan Onder je opět v „jednom kole.“
Vystupuje na ČT Déčko a vede taneční kurzy po ČR. Neváhejte a zavítejte do některého z jeho kurzů

 

 

Populární tanečník Jan Onder v této době pořádá  kurzy tance a také  pravidelně  vystupuje v dětském pořadu na ČT Déčko, Taneční hrátky s Honzou Onderem.

 Jan Onder pořádá pravidelně a intenzivně také  kurzy pro mládež a dospělé již od
 roku 2008 v Ostrově, Sokolově, Mostě a Karlových Varech. Několik
 tanečních seminářů navíc vede i v Praze.

Ženami oblíbený je například pražský kurz Latin Bodyforming. Cílem  tohoto kurzu je vyhovět všem ženám, které touží tančit a nemají  tanečního partnera.Nejen, že se dámy nejrůznějšího věku tanečně vyřádí, ale také se naučí  mnoho atraktivních tanečních kroků a variací do tanců Salsa, Cha-cha,  Rumba, Samba, Flamenco a Jive.

 Tanec je fyzická činnost, která  rozvíjí celé tělo a všechny svalové partie, proto je latina pro ženy  velmi vhodná. Latina je romantická, oduševnělá a provokativní..vyzkoušet ji můžete s Janem Onderem v Tančírně http://www.tancirna.org/

Jan_Onder_-_Stardance

Charismatický tanečník Jan Onder říká:

„Snažím se vytvářet interaktivní, inspirující prostředí.

při tom všem se naučíte kromě tanečních kroků i lépe pracovat se svým
 tělem, vnímat rytmus a nenápadně si osvojíte základy společenského
 chování.“
„Začít tančit se dá kdykoliv“, říká zkušený tanečník

Jan_Onder,_Lucie_Hunčárová

Zeptali jsme se Honzy:
 
Taneční magazín:
Myslíte, že  pořad „Taneční hrátky“ znamená pro děti motivaci,  snaží se děti v televizi tančit lépe  než v běžných hodinách?

„Záleží to na každém dítěti. Pro někoho je to obrovská motivace, některé děti to možná tak vážně neberou. Je ale velký zájem o účinkování v televizním pořadu, skupinky dětí střídáme, obvykle se deset dětí  podílí na jednom dílu pořadu. Naučí se mou choreografii, trošku v pořadu improvizuji.  Je to pro ně hra, legrace, když se smějí, smějí se doopravdy, není to strojené.“

TM: Zdalipak jste mezi dětmi objevil nějaký talent, řekněme malého Honzu Onderu 2?

„Ano, už několikrát. Jeden  chlapec byl i talentovanější než já, stal se Mistrem ČR v kategorii junior. Obvykle ale děti nevydrží dlouho. Začnou sice v pěti letech, ale v patnácti už končí.  Jen naprosté výjimky pokračují dál.

Ale „vytrénoval jsem i další Ondery“. Někdy skončili i proto, že neměli potřebné vlastnosti. Někdo je například urážlivý, nebo má příliš silné ego atd. Pro tanečníka je důležitý nejen talent a trénink, ale i mentální příprava, musí mít i určité morální vlastnosti a chování.

Jan_Onder

TM: Pokud byste viděl mimořádný talent, jakým způsobem by malý tanečník v ČR měl na sobě pracovat? Co mají rodiče pro svou ratolest udělat?

„Určitě dítě musí začít chodit do nějakého kurzu a nejprve je třeba zjistit, zda ho to vůbec baví. Rodič by měl odhadnout, co dítě baví, protože talent se hned nerozpozná. Kdybych byl na místě rodiče já,  dobře bych si zjistil, jaké má škola výsledky, kdo trénuje, jak často atd.

Talentovaní žáci musí pracovat lépe než ostatní, ale bývají líní. Všechno jim jde, tréninky „flákají“ jak se dá, nemají žádnou disciplínu. Zkrátka talent tvoří jen deset procent úspěchu. Talent a dříč, to je ta správná kombinace.“

 

Děkujeme

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..