Tanec je prostě „trhák“

Který muzikál je nejoblíbenějším muzikálem všech dob?

 

 

 

Muzikály a  muzikálové filmy jednoznačně vedou v žebříčku popularity u mladých lidí. Bůhví proč jsou producenti tolik skeptičtí. Muzikály Pomáda a Mama Mia trhaly rekordy.

685

739660_import-olivia-newton-john-se-proslavila-po-boku-johna-travolty-ve-filmu-pomada

 

Mia1Wide

Právě tak Muzikál ze střední 2.  Jako obvykle, producenti zpočátku nejevili žádné nadšení nad tanečním křepčením středoškoláků. Nestačili se však divit. Tento muzikál shlédlo v televizi více než 35 milionů diváků, muzikál rozdrtil příčky soundtracků, koncertů, divadelních a ledních show, knih a videoher. Příběh dvou mladých lidí, kteří v sobě objeví herecký a pěvecký talent, je jeden z nejúspěšnějších marketingových projektů, který se v posledních letech odehrál v Americe. Soundtrack „Muzikálu ze střední 2“ si přehrávalo kolem pěti milionu fanoušků (stal se nejprodávanějším soundtrackem všech dob). Hlavní protagonisté neměli nic zadarmo. Podařilo se jim porazit šest set uchazečů o roli, dva týdny intenzivně dřeli v taneční škole a Zac Efron navíc  každý den tři hodiny trénoval basket.

high-school-musical-31

High-School-Musical-007

high_school_musical_image_screenshot__4___small_

Velmi oblíbené jsou také pořady typu Stardance, pěvecké a taneční reality show hledající nejlepší talenty.

Škoda, že i přes tento enormní zájem o tanec, se toto umění nikdy finančně  nedostalo ani na úroveň sportu, ani na úroveň uznávaného umění.

 

Taneční magazín

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..