Program NoD – červen 2014‏

Nenechte si ujít

5385b67b2fbe5

3. 6. od 20:00
Generace FB

Facebook vytváříme, protože chceme otevřenější a upřímnější svět, a věříme, že se díky němu zlepší porozumění i mezilidské vztahy. (facebook.com – Principy Facebooku) Generace FB je divadelní projekt zkoumající život teenagerů na sociálních sítích. Co o něm víme? Co o něm ví a prozradí oni sami? Tvůrčí tým: Jan Čtvrtník, Hedvika Řezáčová, Michal Bednář, David Ryska, Dáda Němeček, Jana Macíčková, Amálie Kovářová
180/ 120 Kč

4. 6. od 20:00
My Name Is Ann! – premiéra Shelter Tour

První z koncertů spojený se křtem alba Shelter Remixes. Projekt hudebnice, performerky a publicistky KnofLenky naživo doprovází Šárka Kobzová a bubeník Filip Tománek. Ve spolupráci s tanečníky z UCLA a pražskou partou Lunchmeat představuje M/N/I/A// Show, ve které tanec, hudba, vizuál a nová média splývají v jedno. DJs: MGLN, Claviq, choreografie: Svatava Kobzová (Dance Station), technická realizace a vizuály: Jan Hladil (Lunchmeat), fashion design: Jana Miliondolar, koncept: KnofLenka
120 Kč

7. 6. od 21:00
Urban Beats

Nový pravidelný mejdan se bude věnovat urban music., tzn. hudba ulice od Kingstonu přes New York a Barcelonu až třeba po senegalský Dakar. Rozšiřte si obzory, rezidenty těchto večerů jsou ostřílení DJs Admirál Kolíbal, Ed Bass a jejich hosté.
Vstup zdarma

9. 6. od 20:00
Rozkoš bez rizika: Učitelka a Oidipus 

Drama se zpěvy. Brzký sňatek a narození dítěte vrhne mladý pár do finančních problémů. Celou situaci ztěžuje soužití s tchyní. Žena nachází zdroj příjmů v sexbyznysu. Pozvolna zraje a tomu přizpůsobuje i svou kariéru. V druhé polovině hry se žena po více než dvacetiletém násilném odloučení setkává se svým synem (v nočním klubu). Režie: Hana Malinová
160 / 100 Kč

9. 6. od 21:30
Trumpet’n’Bass

Chcete se pozitivně naladit hned na začátku týdne? Přijďte si poslechnout set předních českých představitelů liquid drum“n“bassu za doprovodu talentovaného trumpetisty Chrise Verna. Trumpet“n“Bass!
Vstup zdarma

10. 6. od 20:00
Studio Damúza: Kabaret Shakespeare

Stárnoucí básník Shakespeare, mladý šlechtic a jejich záhadná femme fatale Černá dáma. Shakespearovy sonety v novém, dekadentním světle. Nekonečná show s živou hudbou Emila Viklického. Poetický, zábavný i lascivní kabaret. Nekonvenční módní přehlídka. To vše najdete v nové inscenaci Jana Nebeského. Hrají: David Prachař, Karel Dobrý, Miloslav König a Lucie Trmíková
TRAILER
250/ 150 Kč

11. 6. od 19:00
Prostory narace
 VERNISÁŽ – DO 4. 7.
Idea výstavy vychází z jistých společných tendencí u řady děl, která stojí na hraně instalačního umění, procesuálních pozůstatků a ohledávání narativních struktur. Divák se zde stává aktivní spojnicí – čtenářem fragmentálního textu, který se snaží složit do pro něj smysluplného celku. Dílo samo, či alespoň struktura znaků, jež ho tvoří, se stává scénou pro děj – stojí vlastně mezi narativitou textu a mimezí divadla. Komentovaná prohlídka a finisáž výstavy proběhne 3. 7. v 19:00. Kurátoři: Viktor Čech and Caroline Krzyszton

12. 6. od 19:00
Video NoD | Vizuální komunikace – digitální média
 VERNISÁŽ – DO 18. 7.
Prezentace ateliéru Vizuální komunikace – digitální média doc. Stanislava Zippeho Fakulty umění a architektury Technické univerzity v Liberci. Tématická výstava představí studentská díla inspirující se otázkami percepce, která volně navazují na souběžně existující virtuální krajiny nebo světy. Alternativou vytyčení tématu může být paralelní kyber kosmos. Kurátoři: doc. Stanislav Zippe, Jana Bernartová

12. 6. od 20:00
Jana Vrána: Electra 

Večer na téma: Budoucnost je vesmír! To co nemůžeme vidět, na co si nemůžeme sáhnout, na co neznáme odpověď… Tanec: Jana Vrána, hudba: Lukáš Bayer, šperk: Dana Bezděková, kostým: Alena Skupinová, přednáška: Jiří Císler, projekce: Jan Hladil (Lunchmeat), instalace: Richard Loskot, Reverend Dick DJs.
150 / 100 Kč

16. 6. od 19:30
Never Sol, Debbi, Republic of Two/ Absolventský koncert Lenky Dundrové 

Závěrečný bubenický koncert studentky Lenky Dundrové, která tímto ukončuje studium na Konzervatoři a VOŠ Jaroslava Ježka. Uslyšíte projekty Never Sol, Debbi a Republic of Two, kde je Lenka aktivním členem. O after party se postará se svým DJ setem Maverick.
120 / 60 Kč

17. 6. od 20:00
Multikulturní centrum Praha: Projekce filmu Město bez Židů

Promítání rakouského expresionistického němého filmu z roku 1924 od H. K. Breslauera s živou hudbou. Film vypráví o vyhnání Židů z nejmenovaného středoevropského města a poukazuje na následky, které jejich vyhnání mělo. Po filmu následuje diskuze k výročí 75. let od začátku zavádění tzv. norimberských zákonů v českých zemích. Akce je součástí projektu Praha sdílená a rozdělená, finančně podpořeného Evropskou komisí, program Evropa pro občany.
60 Kč

19. 6. od 20:00
United Islands of Prague – Klubová noc

Vystoupí: Dikolson hraje Harolda – pozoruhodný projekt, v němž Filip Míšek aka Dikolson (ex Khoiba) vytvořil originální soundtrack ke klasické grotesce Harolda LLoyda Putička (Grandma“s Boy). LoveFoodFone – DJsko-producentsko-pěvecké trio, které je všude, kde se něco děje. Jock The Lock – Sólový projekt DJe a producenta Jaromíra Bednáře. V nadsázce se označuje za popaře, čímž přiznává tíhnutí k melodii a lehké nostalgičnosti. Více informací na www.unitedislands.cz.
Vstup zdarma

21. 6. od 21:00
Urban Beats

Nový pravidelný mejdan se bude věnovat urban music, tzn. hudba ulice od Kingstonu přes New York a Barcelonu až třeba po senegalský Dakar. Rozšiřte si obzory, rezidenty těchto večerů jsou ostřílení DJs Admirál Kolíbal, Ed Bass a jejich hosté.
Vstup zdarma

22. 6. od 17:00
Jednu krásnou zemi znám

Jak se z Karkulky stane dívka 21. Století a jak se změnil svět po 100 letech, které Růženka prospala? Dva dětské minimuzikály na téma známých pohádek, ale také pásmo z muzikálu Bídníci a další písničky v netradičním podání dětských zpěváků. Účinkují: Coro Piccolo a Kuňky, Vítek Bašta, Adéla Baštová, Barbora Marková, Mikuláš Matoušek, Rosalie Matoušková, Viktorie Stříbrná, Hedvika Tůmová, Filip Vlastník a další.
60 Kč

23. 6. od 20:00
Pííp show

Tvůrčí skupina pořádá svůj druhý multimediální večer poesie. Verše Patti Smith, Sergeje Jesenina, básníka Ticha a Jana Škroba oživí kvarteto herců a na míru šitá hudba. Tentokrát volně na téma svobody a volnosti, opět s cílem na kvalitní přednes a vizuální zážitek podporovaný VJingem. Kdy jste byli naposledy na básnickém čtení?
80 Kč

24. 6. od 9:15 do 14:00
Den se Studentskou akademií 

Den se Studentskou akademií je určen pro základní a střední školy. Program se skládá z prezentace projektu Studentské akademie, workshopů a hlavního bodu programu – divadelního představení Kabaret Marceau v režii Adama Halaše. Studenti si také budou moci vyzkoušet všechny akademie pod heslem „Dělej co tě baví!“. Více informací na www.studentska-akademie.cz.
Vstup zdarma

25. 6. od 19:00
Lola Karpenka + Unlimited trio: Darkness of mine (work in progress)

Taneční a hudební meditace o mladé ženě ve věku Saturnu, která onemocní a během čtrnácti dní prožívá nesnesitelnou bolest, která jí nedovolí jíst, spát ani mluvit. Doktoři ani medicína jí nemohou pomoci, až jednoho dne magicky objeví svůj vnitřní hlas, naslouchá jeho tajemným tónům a dostane šanci změnit svůj osud. Lola Karpenka – tanec, choreografie, Nikita Krein – kytara, Ilya Chernoklinov – viola, Aliaksandr Yasinski – akordeon. Druhou část večera vyplní taneční a hudební vystoupení studentů tanečního studia Loly Karpenky a hudební školy Nikity Kreina.
250 Kč

28. 6. od 21:00
EDIT. Only the reworked ones. 

Remixes & Covers & Edits. Pavel Bidlo & Jorgos hrají celou noc nové verze namísto původních.
Vstup zdarma

30. 6. od 18:00
Apostrof | Theatre Pearl (IRI) / Nasrollah Ghaderi: My Soufiya

Írán je země se starobylou kulturou, bohatou na tradice a lidovou slovesnost. Divadlo Pearl do Prahy přiváží neobyčejně silný příběh íránské dívky zamilované do ženatého muže. Muž se dopustí vraždy a ona, ve snaze mu pomoci, podává o jeho nevině falešné svědectví, za které je sama uvězněna. Režie: Ms.Morvarid Ramezani
100 / 50 Kč

1. 7. od 20:30
Apostrof | Compagnia Teatrale Costellazione (IT) / Katedrála

Volně na motivy Chrámu Matky Boží v Paříži od V. Huga a Žebrácké opery od B. Brechta. Inscenace nabízí univerzální pohled na utrpení i velikost nejen Quasimoda, ale i jiných románových postav. Hraje se na holé scéně – změny prostředí vytváří pouze kovové prvky, ručníky, kostýmy a hudba. Užijte si historické příběhy, zdánlivě staré, ale stále obklopující náš současný svět. Režie: Roberta Costantini
100 / 50 Kč

2.7.2014 od 18.00
Apostrof | Studio Kompánia (HU) / Five Windows

Jsme obklopeni okny. Čas od času se jimi díváme do svého nitra. Vidíme podivné, temné, krásné, zoufalé, ustrašené a groteskní obrazy. Nechceme o nich vědět, domnívajíce se, že je to to, co se nám líbí, někdy. Okna, skrz která vidíme a jsme viděni. Okna, skrz která hledáme odpovědi na otázky, kdo vlastně jsme, Co máme rádi a proč potřebujeme jeden druhého… Režie: Krzysztof Żyliński (PL)
100 / 50 Kč

VÝZVA K PŘIHLÁŠENÍ NA PŘEHLÍDKU SAMOROSTI 2014
Samorosti 2014
Druhý ročník přehlídky výtvarného umění. Na výstavu se mohou přihlásit tvůrčí osobnosti, výtvarníci či samorostlí umělci. Každý má možnost vystavit jedno závěsné dílo, jako je kresba, fotografie či obraz, nebo video. Vítězové přehlídky získávají samostatnou výstavu v Experimentálním prostoru NoD. Deadline pro zaslání přihlášek je 22. 6. 2014. Vernisáž se uskuteční 22.7.

Vstupenky na jednotlivá představení jsou již v předprodeji ke koupi prostřednictvím webu Ticketportal nebo služby SMS Ticket. Lze využít i předprodej v NoD každý všední den od 16 do 20 hodin v NoD.

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..