TANEC PRAHA DĚTEM nabídne premiéru taneční inscenace, tvůrčí dílny i site-specific projekt na oslavu Dne dětí

Děti nezůstávají jen pasivními diváky, ale díky jejich přítomnosti na jevišti vznikají pokaždé nová roztodivná stvoření!

 

 

 

Mezinárodní festival současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2013 již tradičně zahajuje týdnem věnovaným dětským divákům a ani letošní 25. ročník nebude výjimkou. Pražské publikum bude moci od 27. 5. – 1. 6. zhlédnout tanečně-pohybové inscenace pro děti a jejich rodiče v divadle Ponec a Studiu ALTA, zapojit se do diskuze na téma výuky tanečně-pohybové výchovy na českých školách nebo si zatančit a tvořit v rámci celodenního interaktivního projektu na Den dětí u Žižkovské věže!

78652

27. 5. v 10.00 a 18.00 zahájí prolog TANEC PRAHA DĚTEM premiéra taneční inscenace Karneval zvířat. Výslednou podobu díla, které vzniklo na motivy stejnojmenné hudební suity francouzského skladatele Camille Saint-Saënse, ovlivnila intenzivní celoroční práce s dětmi v rámci tvůrčích dílen. Kreativní kolektiv pod vedením choreografky Barbory Látalové nechá děti nahlédnout do fantaskního světa zvířecí říše rezonujícího rytmy, pohyby, zvuky i tichem. Interaktivní taneční inscenace určená dětem ve věku 7–12 let propojuje pohyb a tanec s video–projekcemi, originální hudbou a zvuky. Děti nezůstávají jen pasivními diváky, ale díky jejich přítomnosti na jevišti vznikají pokaždé nová roztodivná stvoření!

Pro mladší diváky je ve Studiu ALTA připraveno 29. 5. od 16.00 taneční představení skupiny VerTeDance. Pohybová groteska inspirovaná filmy Charlieho Chaplina s názvem Boxteska pobaví nejenom děti od 4 let, ale i dospělé. Diváci zažijí atmosféru boxerského utkání 30. let minulého století a dvě ženy, jejichž odvaha není menší než jejich boxerské rukavice, se samy utkají v ringu! Více než o skutečný zápas však půjde o souboj vytříbených pohybových vtipů. Vystoupení doplní živá hudba kapely DVA.

777

V divadle Ponec se dále uskuteční veřejné prezentace projektu Tanec školám. Jejich cílem je ukázat způsob práce s dětmi v rámci vzdělávacího oboru Taneční a pohybové výchovy, který se vyučuje na vybraných školách na Praze 3 (ZŠ V Zahrádkách, ZŠ Havlíčkovo nám.).

Prolog TANEC PRAHA DĚTEM zakončí site-specific projekt s názvem Děti tančí (s)věží. Interaktivní celodenní program na oslavu Dne dětí 1. června rozhýbe v parku pod Žižkovskou věží děti i dospělé. Od 10.00 do 18.00 budou pro návštěvníky připravené pohybové, výtvarné i hudební ateliéry pod vedením profesionálních umělců, divadelní představení, koncert, prolézačky, fotoautomat a mnoho dalšího prostoru pro kreativitu! Součástí odpoledního programu bude také setkání dětí z dětských studií působících při scénách divadla Ponec, Studia ALTA a Divadla Archa. Program bude připraven pro děti již od 3 let. Vstup na celou akci bude zdarma, a to včetně dětského vstupu na rozhlednu Žižkovské věže! Na programu celého dne se podíleli například Barbora Látalová, Zdenka Brungot Svíteková, Michaela Suša, Tereza Ondrová, Veronika Kotlíková, Markéta Vacková, Vojta Švejda, Jan Kalivoda, Ridina Ahmedová, Jaroslav Kořán, Jakub Folvarčný, David Hlaváč a další.

Více o programu TANEC PRAHA DĚTEM na www.tanecdetem.cz

3. a 4. června bude slavnostně zahájen hlavní program jubilejního 25. ročníku Mezinárodního festivalu současného tance a pohybového divadla TANEC PRAHA 2013, který potrvá až do 4. července. Kompletní program festivalu TANEC PRAHA naleznete na www.tanecpraha.cz.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..