Léto se blíží, buďte fit s tancem!

Tipy na tanec který můžete tančit sami, pro radost, pro svou kondičku, i pro štíhlou linii.

 

 

 

Blíží se léto a  je třeba se věnovat nějakému pohybu, nejlépe takovému, který by  nám přinášel radost, zároveň ale i trošku úsilií, abychom spálili přebytečná kila.  Máte podobné myšlenky? Tanec je tu právě pro Vás.

Kamarádka nechce jít s námi? Nemáme partnera? Nesmysl. Jsou i tance, kde si žena  docela dobře vystačí sama.  Tady jsou některé z nich.

Flirt dance

Svůdný, sexy, kočičí. Potěší Vás, i Vašeho partnera. Jeho obměnou může být dnes tolik populární Pole dance – Tanec u tyče.

Flirt dance můžete tančit na zemi, na židli, s boa, s kloboukem, přidat prvky striptýzu… prostě cokoliv. Zábava, která nenechá na Vaší párty nikoho chladného.

Navíc si protáhnete  všechny svaly. Flirt dance je celkem fyzicky náročný, navíc povzbudí váš temperament, ženskou rafinovanost a chuť k životu.

Step

 

Fred Astaire, z domácích hvězd Jiří Korn, nebo  Radek Baláš. Pár jmen, které vzbudí představu složitých tanečních variací.  Ano, to je step. Rychlý, spálíte velké množství kalorií.  Po tanci bolí nohy, Je vhodné přidat jógu nebo pilates.

Street Dance

Oblíbený mezi mládeží, dynamický, rychlý, svobodný, nemá žádná přísná pravidla. Street dance má mnoho variant. Nemusíte být přeborník, přesto je vhodné jako průpravu zvolit běh nebo posilovnu.

Flamenco

 

Flamenco je sice národní tanec Španělů, ale můžete si ho klidně tančit i Vy, pro radost, pro dobrou kondici. Je krásný, dost fyzicky náročný, takže se zapotíte, navíc trochu bolí kolena. Rozhodně si také zlepšíte držení těla, hrdé Španělky  chodí vypnuté jako bohyně.  Trocha námahy  za to přece stojí.

Bollywood

 

Vychází z klasického indického tance, je obohacený o prvky lidového tance bhangra, latinskoamerických tanců, moderního tance a dalších.  Tanec je vhodný spíše pro vlastní radost a pobavení, není příliš rychlý a energický, takže pro  hubnutí to není úplně správný výběr.

Břišní  tanec

Kdo by neznal tolik populární tanec současné doby? Tanec pohádek Tisíce a jedné noci, břišní, orientální …

Má mnoho variant, tančit se dá se závojem, s hůlkou, s tamburínou, s činelkami, s křídly Isis, můžete přidat prvky baletu, salsy, flamenca atd.  Tanec může být rychlý i pomalý. Pomalé hadí pohyby Vás příjemně naladí a naopak při divokých bubnech se zase pěkně spotíte.

 

 

Taneční magazín

 

 

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..