Festival Tanec Praha 28.5 – 29.6. 2012

Taneční festival

 

 

 

V letošním roce se na  mezinárodním festivalu Tanec Praha objeví  světoznámé  soubory, jako je vlámský soubor Ultima Vez,  švýcarští Alias, berlínští Dorkypark.  Festival probíhá  od 28. května do 29. června.

Program letošního festivalu je velmi pestrý.  Pojetí tance, styl i žánr  každého souboru jsou velmi odlišné. Všechny soubory jsou kvalitní, těžko se dá tedy hovořit  o jedné taneční hvězdě.

Hlavní část festivalu zahájí 4.6.2012 galavečer spojený s vyhlášením vítězů festivalu Česká taneční platforma 2012 a představením české taneční scény.

5.6.2012  se objeví na  Nové scéně Národního divadla berlínský soubor Dorkypark choreografky Constanzy Macraz, známé  inscenacemi s aktuálními tématy.

Divadlo  Ponec  uvede velmi živé představení Animal Lost.

Dva festivalové večery 23. a 24.6. patří  v Divadle Archa souboru 420 PEOPLE.

Švýcarský soubor Alias s dílem  Sideways Rain jistě nadchne malíře, nebo architekty, choreografie představuje  neustále plynoucí pohyb, který je inspirován tokem řeky a představuje tok života každého z nás.

Závěrem 24. ročníku přehlídky současného tance a pohybového divadla se představí  vlámský soubor Ultima Vez s českou premiérou inscenace Booty Looting.

28.5. až 2.6. můžeme shlédnout Tanec dětem, prvního června nezapomeňte vzít své ratolesti  na francouzský soubor Étantdonné.

 

Taneční magazín

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..